У багатодітних сім’ях Локачинщини раділи подарункам від голови райдержадміністрації

26 Червня 2020, 17:21
2242

У багатодітних родинах в батьків не завжди є можливість порадувати свою малечу солодощами та іншими смаколиками. Тож, будь-яка благодійна допомога від оточуючих ніколи не буде зайвою.

Відтак, з ініціативи служби у справах дітей та новопризначеного голови райдержадміністрації Василя Бакуна, який за власні кошти придбав продуктові набори, солодощі, фрукти, цьогоріч вирішили змінити формат святкування Дня захисту дітей. Відтак, керівник району спільно з працівниками служби у справах дітей РДА навідались безпосередньо до сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Свою благодійну мандрівку вони розпочали із села Війниця, де проживає родина Гаврисюків. До слова, голова сімейства нині самотужки виховує сім неповнолітніх дітей, адже дружина нещодавно померла. Аби зводити кінці з кінцями, чоловік підпрацьовує на цегельному заводі, тримає господарку. Через скрутне матеріальне становище сім’ї, дітей тут балують рідко, тож численним подарункам, які із собою привезли гості з району, усі дуже зраділи, особливо наймолодший – трирічний Артемчик.

Побачивши в руках незнайомих людей солодощі та різні смаколики, зраділи візиту й трійко діток з родини Присташів. Подружжя приїхало у наш район з Львівщини і нині орендує житло в П’ятикорах. Оглядаючи умови їхнього проживання, працівники служби у справах дітей відзначили, що в хатині чисто і прибрано. Вікторія Присташ – мама дітей, дякуючи за подарунки, зауважила, що харчові продукти не зайві, адже малеча любить смачненько поїсти.

У селі Старий Загорів ми побували відразу у двох багатодітних сім’ях – Проуторових і Галасів. Мешкають вони, до речі, на одній вулиці. Гостей тут зустрічали привітно, першими, звісно ж, назустріч вибігали діти. До слова, для Василя Бакуна це село не чуже, адже багато років там прожив. Передаючи малечі до свята благодійну допомогу, він розпитував в їхніх батьків про життя-буття, цікавився планами на майбутнє.

Пройняла Василя Івановича і доля 12-річної Надійки Поліщук із Замлич. Хвора дівчинка залишилась без батьківської опіки та піклування і нині перебуває в райлікарні. Візит у палату працівників райдержадміністрації відразу підняв дівчинці настрій, адже завітали відвідувачі не з пустими руками.

Творити добро, допомагати оточуючим завжди приємно, а особливо коли мова йде про дітей, про наше підростаюче покоління. Важко навіть передати, скільки було радості, позитивних емоцій, і як іскрились очі дітлашні, коли отримувала ці подарунки. Хочеться вірити, що і їхні батьки зроблять усе можливе задля благополуччя своїх чад, даруватимуть любов і тепло не тільки у це свято, а кожен день.

До слова, кошти на подарунки до Дня захисту дітей передбачили й органи місцевого самоврядування. Таку благодійну допомогу завдяки селищному та окремим сільським головам роздали у райцентрі, трьох об’єднаних територіальних громадах, а також в окремих сільських радах району.




Павло КОСТЮЧКО

 Фото автора

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024