«Це результат обговорень з людьми, а не самостійне рішення уряду», – міністр про об'єднання громад на Волині

04 Липня 2020, 17:00
635

Думку волинських громад, які протестують проти об’єднання, врахують під час створення остаточної конфігурації проєкту об’єднання територій України. 

Про це 4 липня повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов на пресконференції під час робочого візиту до Волинської обласної лікарні.

Міністр розповів, що уряд довгий час працював над попередньою фазою добровільного об’єднання громад.

«Провели тисячі зустрічей, конференцій, обговорень з експертами, з обласними державними адміністраціями, з представниками асоціацій, з органами місцевого самоврядування і нарешті визначили конфігурацію обласних планів об’єднання громад. Вона вже затверджена урядом. Це результат саме обговорень з людьми, а не самостійне рішення уряду чи міністерства. Ми розуміємо, що така конфігурація не може задовольнити абсолютно всіх, але вона є найбільш оптимальною», – зазначив Олег Чернишов.

При цьому урядовець запевнив, що наразі вже завершили ліквідацію старих районів і триває етап створення нових, на якому за постановою міністерства деякі моменти конфігурації виносять на додаткове обговорення комітету Верховної Ради. Остаточний план об’єднання громад Верховна Рада прийме найближчим часом.  

Яким чином врахують думку волинських протестувальників, міністр не уточнив.

Читайте також: На Волині та Рівненщині – по чотири райони: Кабмін наново поділив Україну

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024