Бійка й демонстрація члена: інцидент у Холопичах – на контролі головного поліцейського області

07 Липня 2020, 15:25
Фото зі сторінки Мар'яни Дишко 4771
Фото зі сторінки Мар'яни Дишко

На Локачинщині, на озері в селі Холопичі, чоловіки із селища Торчин Луцького району облаяли та побили людей, які там відпочивали.

Про інцидент, який стався 5 липня, на своїй сторінці розповіла користувачка мережі Мар'яна Дишко.

За свідченнями дописувачки, жителі селища Торчин приїхали на громадський пляж Холопичівського заказника, який перебуває у підпорядкуванні Затурцівської територіальної громади, з моторним човном, зламавши шлагбаум з надписом «в‘їзд заборонено».

На зауваження відпочивальників припинити їхати по людських покривалах не реагували.

«Коли я стала перед автомобілем марки Сітроен з номерним знаком АС 4538 ВС, водій продовжив їхати на мене з криками, «якщо я не прав, викликайте 102». Я викликала поліцію, на що ці невідомі сказали, цитую «локачинські їдуть, то ми парішаєм». Далі вони почали бійку, внаслідок якої завдали тілесних ушкоджень відпочиваючим, і внаслідок самооборони отримали синці самі», – розповідає жінка.

Вона розповідає, що один із чоловіків зняв труси та привселюдно в присутності неповнолітніх показував статевий член з криками «будете у мене сосати».

За совами жінки, на місце події приїхав заступник начальника Локачинського відділення поліції.

«Добрий знайомий цих невідомих ходив шукав винних, хто цим «законослухняним громадянам» наставив синців. Сьогодні я була у відділку і стикнулася з розповсюдженим у нашій країні явищем кумовства і корупції, адже ці «молодики» приїхали на Лексусі написали заяви й тепер слідство йде в іншому напрямку! Хуліганство не розглядають, а шукають «мінімум 6 мужиків, які били нас, інакше завтра буде область»! Слідчий бігає на вулицю до «потерпілих», а ми чекаємо по 3 години своєї черги! Слідчий сказав, що хуліганством демонстрацію статевих органів, лайку, бійку не розглядають, адже цей чоловік, «просто хотів зняти шорти, а знялися труси», і не було умислу показати свій член і трясти ним і казати «будете у мене сосати» – зауважує пані Мар'яна.

На інцидент зреагували в головному управлінні поліції області. Відповідний коментар оприлюднили у секторі комунікації поліції Волинської області 7 липня о 10:30.

Зазначають, що усі викладені в дописі факти поліція взяла до уваги. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості за статтями 125 та 296 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження та хуліганство).

Також у поліції призначили службове розслідування щодо можливої бездіяльності працівників поліції, їхньої поведінки, спілкування з учасниками інциденту.

«Поліція неупереджено і всебічно вивчить усі обставини справи, опитає всі сторони, винні будуть притягнуті до відповідальності, у тому числі, якщо підтвердиться, що представник місцевої поліції приймав одну зі сторін конфлікту», – йдеться у повідомленні.

Зазначають, що ситуація знаходиться на контролі в начальника поліції у Волинській області Юрія Крошка.

«Позиція керівництва ГУНП однозначна: ми проти однобічності і будь-яких проявів упередженості, – усі такі факти ретельно розслідуються, за результатами будуть прийняті відповідні рішення, у тому числі, можливо, і кадрові», – додають у пресслужбі.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024