Обговорили стан використання земель у Крухиничівській та Марковичівській сільрадах

09 Липня 2020, 10:40
1070

Голова райдержадміністрації та члени районної робочої групи для проведення аудиту використання земель сільськогосподарського призначення заслухали голів Крухиничівської сільської ради Руслана Познякевича та Марковичівської сільської ради Федора Нижника щодо стану використання земель на підпорядкованих територіях. 

Розпочинаючи зустріч, Василь Бакун відзначив: «Основне завдання аудиту – детінізація землі. Приведення усіх земель у правове поле, автоматично унеможливить рейдерські захоплення та сприятиме наповненню місцевих бюджетів». Про це повідомили у Локачинській РДА

Сільські голови та землевпорядники охарактеризували ситуацію з використанням землі на території своїх сільських рад, проаналізували  найбільш проблемні питання.

Як підсумок, сільським радам необхідно деталізувати кожну земельну ділянку державної та комунальної власності, зокрема, щодо підстав для використання,  розміру орендної плати. Звернути увагу на використання розпайованих земель, активізувати оформлення використання невитребуваних паїв, ділянок під польовими дорогами, не успадкованих земельних ділянок.

До кінця тижня робоча група з аудиту земель проведе відповідні зустрічі з керівниками та фахівцями з земельних питань усіх сільських рад.


 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024