Фінансисти Локачинської філії Оваднівського профліцею розповіли про свої трудові будні

17 Липня 2020, 16:55
2303

Багато хто із нас думає, що фінансисти – люди закриті до спілкування і аж надто зосереджені на роботі. Працівниці бухгалтерії Локачинської філії Оваднівського професійного ліцею, з якими нещодавно випала можливість поспілкуватись, цей міф запросто розвіюють.

В рутинних трудових буднях, серед цифр, фінансової звітності і канцелярії, вони завжди знаходять час пожартувати, підбадьорити одна одну як в робочих, так і житейських питаннях.

Уся бухгалтерія навчального закладу ведеться в одному невеличкому кабінеті, який розмістився у новому корпусі на другому поверсі. Тут трудиться чотири привітні жіночки. І за віком, і за посадою найповажніша серед них – Оксана Сергіївна Матіюк. За її плечима вже понад 40 років бухгалтерського стажу, 18 з яких працює головним бухгалтером в ліцеї. Власне, про свого шефа колеги відгукуються тільки позитивно. Кажуть:

«Наша Сергіївна – добра і справедлива, а ще – дуже трудолюбива. Може і до опівночі на роботі засиджуватись, як готує квартальні чи річні звіти».

Своєю заповзятливістю Оксана Сергіївна задає робочий ритм і для підлеглих, кожна з яких діє згідно з посадовими обов’язками. Так, бухгалтер Алла Солярчук нараховує персоналу заробітну плату і готує відповідні звіти, за Олександрою Северин, яка займає аналогічну посаду, закріплені стипендії і харчування, штатні розписи й тарифікаційні списки, економіст Ольга Гомон проводить для освітнього закладу усі публічні закупівлі через систему ProZorro. І хоча фронт робіт в усіх різний, за необхідності, як кажуть, можуть одна одну підміняти, а якщо щось не встигають – то і вдома, буває, додатково працюють.

Мої співрозмовниці тішаться, що усі виплати – будь це заробітна плата, витрати на харчування чи комунальні платежі, вдається здійснювати вчасно і в повному обсязі, адже заклад належно фінансується з обласного бюджету. Як і в кожній установі, до фінансистів тут ставляться з повагою. За традицією в професійне свято бухгалтерський колектив вітає дирекція ліцею та викладачі. Самі ж винуватиці торжества у цей день чи напередодні організовують виїзд на природу. Не стане винятком і цей рік, адже вже запланували поїздку в Турійський район – на озеро Сомин.

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром