Волинянам нагадали про відповідальність за жорстоке поводження з тваринам

18 Липня 2020, 11:27
789

Відповідно до статті 89 (Жорстоке поводження з тваринами) КУпАП, знущання з тварин, завдання побоїв або вчинення інших насильницьких дій, що завдали тварині фізичного болю, страждань і не спричинили тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, залишення тварин напризволяще, у тому числі порушення правил утримання тварин, тягнуть за собою накладення штрафу від 3,4 тисячі до 5,1 тисячі гривень. 

А ті самі дії, вчинені стосовно двох і більше тварин, або групою осіб, або особою, яка протягом року вже притягувалась до відповідальності за таке ж порушення, пропаганда жорстокого поводження з тваринами – накладення штрафу від 5,1 тисячі до 8,5 тисячі гривень або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб. Про це нагадують у Патрульній поліції Волинської області

Також законом передбачено й кримінальну відповідальність.

За статтею 299 (Жорстоке поводження з тваринами) ККУ, жорстоке поводження з тваринами, у тому числі безпритульними тваринами, що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини, а також нацьковування тварин одна на одну чи інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, публічні заклики до вчинення діянь, які мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, а також поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій, караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

Тварини часто стають беззахисними й потребують нашої з вами допомоги. Повідомляйте на лінію «102» про факти жорстокого поводження з тваринами. І не проходьте осторонь, коли маєте можливість врятувати життя.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024