Даринка Бондарук з Павлович творить дива на папері

26 Липня 2020, 12:56
3265

Розглядати художні роботи 13-річної Дарини Бондарук з Павлович – неймовірна насолода.

Її сюжети на папері подекуди важко відрізнити від фото – настільки справжніми видаються: метелики – немов порхають над аркушем паперу; пташка, здається, от-от злетить у високості; апетитні на вигляд горошини, ніби щойно викотились зі своїх повновидих стручків. Про це пише журналістка Людмила Мельничук Богута.

Передавати форму та об’єм предметів на малюнку школярка вчиться за допомогою створення тону, світлотіней, кольорових плям, штрихування. Такі знання ось уже два роки здобуває, відвідуючи гурток «Графічний дизайн» (керівник Іван Хамежук), що діє на базі районного Будинку школяра. Роботи виконує графітними, вугільними, акварельними, кольоровими олівцями, а також – маркерами, пастеллю, акварельними та акриловими фарбами.

Вивчаючи прийоми класичного академічного малюнка та взявши його за основу, Дарина, зазвичай, і свої техніки додає. Такий творчий підхід, а також старанність та наполегливість допомогли дівчині минулого року вибороти перше місце на районному конкурсі юних художників (представляла на огляд малюнок лелеки, виконаний графітними олівцями).

Маючи у своїй художній скарбничці понад двісті малюнків, Дарина не покидає відшліфовувати свої мистецькі навички і під час карантинних обмежень. Нещодавно брала участь в онлайн-конкурсі «Маю право на життя». Нині працює над створенням портрету, в планах – соняшники (в авторській техніці, кольоровими олівцями).

2

1

«Без хобі і дня у мене не проходить. Коли малюю, завжди відпочиваю душею. Буває, і часу не помічаю, до пів ночі просиджуючи над відтворенням чергового задуму», – ділиться любителька мистецтва.

Дівчина також радіє, що захоплення допомагає їй передавати на папері свої почуття та емоції. Вдивляючись у творіння юної авторки і справді можна відчути її настрій під час роботи: то він веселий та грайливий (малюнки мильних бульбашок, іграшкового коника), то з відтінком суму (зображення котиків, грибів), а буває і, взагалі, мінливий та непередбачуваний, як наприклад, на малюнку зі смайлами.

Дарина добре розуміє, що досягнути бажаного результату у художній справі нелегко. Тому і тренує руку постійно. А ще – обов’язково працює над помилками, багато вчиться. Старається недаремно. Адже в майбутньому, як каже, бачить себе художником.

Людмила МЕЛЬНИЧУК

Фото Дарини Бондарук

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024