З початку року на Локащинщині до відповідальності притягнули 9 паліїв сухої рослинності

30 Липня 2020, 16:04
836

В районі тривають жнива. На жаль, не зважаючи на заборони, щороку громадяни на полях після збирання врожаю спалюють стерню та післяжнивні залишки і мало хто переймається тим, що випалювання може призвести до пожежі на сусідніх полях та знищити урожай, відбутись розповсюдження вогню на лісові масиви, а це тягне за собою значні матеріальні збитки.

Також їдкий дим, який виникає під час спалювання стерні, соломи, загрожує здоров’ю людини, негативно впливає на навколишнє середовище: знижується родючість ґрунту, забруднюється повітря. Через це Локачинський РС УДСНС України у Волинській області звертається до мешканців району, щодо категоричного недопущення та заборони спалювання стерні та післяжнивних залишків на полях.

Пам’ятайте, що несанкціоноване випалювання сухої рослинності – злочин, за який законодавством України передбачена відповідальність! Так, стаття 77(1) Самовільне випалювання рослинності або її залишків Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає, що Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3060 гривень до 6120 гривень) і на посадових осіб – від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 15300 гривень до 21420 гривень).

Також наголошують, що з метою недопущення випалювання стерні та післяжнивних залишків під час жнивної компанії, в районі будуть проводитись постійні спільні рейди за участю працівників ДСНС, Поліції, Держекоінспекції щодо виявлення паліїв. Хочеться нагадати що протягом цього року було вже виявлено та притягнено до адміністративної відповідальності 9 паліїв сухої рослинності.

Закликаємо громадян об’єднати зусилля у боротьбі з несанкціонованим випалюванням сухої рослинності. Якщо ви стали свідком такого правопорушення, викликайте на місце події працівників правоохоронних органів за телефоном 102.

Пожежу, що розгоряється, спробуйте затоптати, засипати піском чи залити водою. Якщо ж не вдається впоратися самотужки або помічена вами пожежа уже набула значних розмірів, телефонуйте за номером 101!

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024