Що потрібно пам'ятати про безпечний відпочинок на пляжах під час пандемії

01 Серпня 2020, 11:42
962

Експерти американського Центру контролю та профілактики захворювань (CDC) повідомляють, що ризик поширення COVID-19 під час відпочинку на пляжах пов’язаний зі скупченням людей. 

Збудник коронавірусної інфекції здатен передаватися від людини до людини незалежно від того, знаходяться вони у воді, чи перебувають на суші. Про це повідомляють в обласному лабораторному центрі. 

Заразитися COVID-19 можна від людини, інфікованої вірусом. Хвороба передається, здебільшого через дрібні краплі, які виділяються з носа або рота під час кашлю, чхання або розмови. Тобто, якщо ви плаваєте, а людина поруч з вами кашляє, ви можете вдихнути ці краплі і, відповідно, інфікуватися.

Захиститися від коронавірусу SARS-CoV-2 допоможе: дистанціювання, регулярне миття рук з милом або оброблення їх антисептиком із вмістом спирту, дотримання правил респіраторної гігієни.

Експерти ВООЗ та CDC повідомляють про відсутність доказів поширення збудника COVID-19 через воду в басейнах, джакузі, СПА-центрах тощо. Дезінфікуючі засоби для очищення згубно на нього впливають.

Щодо відпочинку за кордоном: за кількістю активних випадків COVID-19 на 100 тисяч населення країни поділяються на зони «зелену» та «червону».

Згідно з даними МОЗ, в Україні 69,2 активних випадків COVID-19 на 100 тис. населення. Україна в «червоної» зоні.  

В «зеленій зоні» — популярні туристичні напрямки Туреччина та Єгипет. А також Чехія, Греція, Польща, Хорватія, Італія Швейцарія, Австрія, Кіпр, Словенія, Словаччина, Угорщина, Грузія.  

Для осіб, які прибувають з країн «червоної» зони, обов’язкова 14-денна обсервація або самоізоляція. Припинити режим самоізоляції можна зробивши ПЛР-тест на COVID-19 та отримавши негативний результат.


 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024