Зубильненська майстриня створює дивовижні квіти

03 Серпня 2020, 10:03
2792

Вже близько пів року кожну вільну хвилину жителька Зубильного Оксана Медведюк використовує на виготовлення квіткових світильників, торшерів, фотозон, арок зі спіненого поліетилену – ізолону.

Її об’ємні лілії, троянди, тюльпани, крокуси, ромашки, маки, стали окрасою не лише власного, але й помешкань близьких, знайомих і навіть шанувальників з Києва, Червонограда, Луцька. Про це пише журналістка Людмила Мельничук Богута.

Опанувати таке мистецтво пані Оксану надихнули роботи, які побачила в Інтернеті. Те, що мов живі на вигляд квіти є ще й практичними (слугують для освітлення помешкання, їх можна протирати й мити), одразу підкупило жінку. Тож, придбавши необхідні матеріали – ізолон різних кольорів і товщини, клейовий пістолет, фарби, невдовзі приступила до втілення задумів у життя.

Читайте також: Майстриня-вишивальниця з Війницької громади вже 45 років творить дива на полотні.

«Для початку захотілось стати авторкою декоративної троянди. Як працювати з ізолоном, бачила лише на відео. Тож, впевненості у тому, що цей матеріал буде «слухняним» і в моїх руках, не було. Але, як то кажуть, «очі боялись, а руки робили». В результаті зрозуміла, що недаремно старалась. Рідним також сподобався витвір. Це окрилило», – пригадує жінка.

З того часу одна з кімнат будинку Медведюків перетворилась на таку собі мінімайстерню. Щойно закінчивши одну роботу, жінка приступала до наступної. З’являлись все нові ідеї. Навіть годинники та 3D картини вдалося створити. Якщо часу бракувало вдень – знаходила його вночі. Саме в такий спосіб колись виготовляла двометрової висоти тюльпани напередодні святкового дійства у дитсадку, який відвідує молодший син. Малята з батьками залюбки фотографувались біля цих гігантських квітів. А згодом фотозону, але вже з маків, виготовляла на замовлення в один із торговельних закладів обласного центру.

Читайте також: Жителька Заячиць реалізовує свій творчий потенціал різьбленням по дереву.

1

1

«Коли пальці попечені, а ти щаслива, бо робота вдалася – це не передати словами… Заставити себе займатись цією справою однозначно неможливо. Це все повинно йти від душі», – ділиться емоціями співрозмовниця, називаючи своє хобі втіхою та розрадою.

Читайте також: У Локачах відкрили крамничку з виробами мила ручної роботи.

Зі слів жінки, опанувати техніку виконання таких робіт нескладно. Потрібно лише захотіти.

«Насамперед, за допомогою шаблонів, вирізую необхідні деталі. Прогріваючи їх феном для волосся, надаю бажаного вигляду. За необхідності – фарбую, а тоді просто з’єдную ці пелюстки чи листочки за допомогою гарячого клею, формуючи квітку», – ділиться нюансами роботи співрозмовниця.

Читайте також: Даринка Бондарук з Павлович творить дива на папері.

1

1

Складніше було розв'язувати питання з підведенням електрики. Кожного разу, виготовивши черговий світильник, Оксана чекала чоловіка з роботи і просила допомоги. Тож вирішила і такої функції навчитись. Відтепер квіткові світлячки на одну лампочку – повністю справа її рук.

Читайте також: Жителька Привітного вишиває диво-узори атласною стрічкою.

Нині молода майстриня залюбки працює над черговим виготовленням світильника-ляльки на замовлення. Знає, що такі вироби дітям дуже подобаються. Адже лялька легко знімається і нею можна навіть гратись.

На черзі, як каже, ще дуже багато ідей. Називаючи хобі поєднанням приємного з корисним, пані Оксана мріє, аби хобі переросло надалі у справу її життя. Для цього і кабінет у місті, як зізналась, планує з часом орендувати. Бо ж у рідному селі перспективи не особливо радують.

Тож хай усі задуми стають реальністю, а дивовижні предмети декору продовжують дарувати оточуючим чудовий настрій.

Читайте також: Жителька П'ятикор понад десять років займається професійним розведенням собак.

Читайте також: 

Людмила МЕЛЬНИЧУК

Фото з сімейного архіву Оксани Медведюк

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024