Ремонти, опалення, перевірка безпеки: школи району завершують підготовку до навчального року

05 Серпня 2020, 15:01
1404

У Локачах відбулася розширена нарада на якій проаналізували стан підготовки закладів освіти Локачинського району до нового 2020-2021 навчального року та до роботи в осінньо-зимовий період.

Її 4 серпня провів голова райдержадміністрації Василь Бакун разом із головою районної ради Володимиром Мазурком, начальниками структурних підрозділів райдержадміністрації, керівниками окремих установ та організацій району, директорами загальноосвітніх навчальних закладів. Про це повідомляють у Локачинській РДА

Завідувач сектору освіти райдержадміністрації Олексій Комар у своєму виступі зупинився на основних аспектах підготовки закладів освіти до нового навчального року, зокрема, на цей час загальноосвітні навчальні заклади майже завершили заплановані поточні ремонти приміщень. При проведенні поточних робіт виконують малярні та побілочні роботи, ремонт штукатурки, стель, стін, частковий ремонт підлог, панелей, санвузлів. Значну увагу приділяють підготовці котелень, систем опалення, водопостачання та інших інженерних мереж до роботи в осінньо-зимовий період.

У 2020-2021 навчальному році в районі функціонуватиме ОНЗ НВК«Локачинська ЗОШ І – III ступенів – гімназія» з Дорогиничівською філією, 3 школи І – III ступеня, 3  школи І – II ступеня, 2 школи І ступеня, Будинок школяра, 12 дошкільних навчальних закладів.

Керівники шкіл добре розуміють фінансову ситуацію району і намагаються підготовити заклад до нового навчального року з найменшими фінансовими затратами.

29 липня розпорядженням обласної державної адміністрації на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів» для ОНЗ НВК«Локачинська ЗОШ І – III ступенів – гімназія» виділили субвенцію у сумі 5,4 мільйона гривень, яку спрямують на утеплення закладу. А ще даний навчальний заклад одержав цільові кошти на придбання технологічного обладнання для харчоблоку.

Також виділи кошти в сумі 220 тисяч гривень для ремонту даху спортивної зали ЗОШ І – III ступенів села Замличі. Рішенням сесії районної ради виділили кошти на ремонт їдальні Старозагорівської ЗОШ, придбання електричної плити для  ЗОШ І – II ступенів села П'ятикори, протипожежні заходи для ЗОШ І – II ступенів села Заячиці.

До початку опалювального сезону згідно з графіком проводять повірку газових приладів та коректорів, димовентиляційних каналів шкільних котелень. Провели навчання кочегарів і операторів газових паливних.

Зросли вимоги до питань протипожежної безпеки. Перевірка ДСНС  на початку року вручила приписи через наявність пластикової вагонки Локачинській, Заячівській, Хорівській школам. В результаті зробили ремонт зали шкільної їдальні в Локачах, обробку дерев’яних конструкцій навчального корпусу у Заячицях. На даний час зняли пластикову вагонку і у вестибюлі у Замличах. Проходить перевірка вогнегасників. Основне завдання – зробити все можливе, щоб не було загрози життю учасникам навчально-виховного процесу.

Протягом тижня завезуть 40 тонн торфобрикету (є 52,6 тонни), також потрібно завезти 50 тонн вугілля(є 6 тонн).                                              

Постановою МОЗ №42 від 30.07.2020р. затверджено Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби. Саме цими рекомендаціями слід керуватись при підготовці до початку навчання. Але для цього потрібні кошти на безконтактні термометри, антисептичні засоби для рук, паперові рушники, матеріали для проведення дезінфекції приміщення, парт, перил, дверних ручок тощо.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024