Уродженець Тумина, який викрав автомобіль, сяде за ґрати

04 Вересня 2020, 12:01
1080

У суді розглянули справу щодо уродженця Тумина, який діючи повторно на території складського приміщення, розбив вікно, проник до приміщення та шляхом відкручування металевого болта відчинив вхідні двері.

Після цього, відчинивши двері автомобіля марки Volkswagen моделі LT 46, з реєстраційним номером Республіки Польща, за допомогою наявного у замку запалювання ключа, завів його та керуючи вказаним автомобілем, здійснив поїздку у Ковель, тим самим незаконно заволодів даним транспортним засобом, протиправно вилучивши його у законного власника. Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень. 

Крім цього, обвинувачений на складському приміщенні викрав три поліетиленові каністри ємкістю 20 літрів кожна, що були наповнені дизельним паливом загальним об`ємом 60 літрів, чим завдав збитків на загальну суму 1233 гривень. 

Таким чином, він вчинив кримінальні правопорушення, передбачені частиною 2 статті 289 КК України, тобто незаконно заволодів транспортним засобом, вчинене повторно, та частиною 2 статті 185 КК України тобто таємно викрав чуже майно, вчинене повторно.

Читайте також: У Заячицях чоловік вистрілив з мисливської вогнепальної зброї у собаку.

Обвинувачений свою вину у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненого повторно, а також у таємному викраденні чужого майна, вчиненого повторно, визнав повністю. В судовому засіданні під час розгляду кримінального провадження вину визнав, про вчинене шкодує, однак показання давати відмовився.

Чоловіка визнали винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 185, частиною 2 статті 289 КК України, призначивши покарання: 5 років позбавлення волі без конфіскації майна та 2 роки позбавлення волі. На підставі частини 1 статті 70 КК України, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, остаточно призначити покарання 5 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Читайте також: У Заячицях чоловік вистрілив з мисливської вогнепальної зброї у собаку.

До покарання за даним вироком частково приєднати невідбуте покарання за вироком Локачинського районного суду Волинської області з 2016 року та остаточно призначити покарання за сукупністю вироків 5 років 6 місяців позбавлення волі без конфіскації майна.

А також з підсудного стягнуть на користь держави 1961 гривню за проведення дактилоскопічної експертизи, 653 гривень за проведення товарознавчої експертизи.

Читайте також: Локачинщина: свекор, який ображав невістку, заплатить штраф та У Юнівці автомобіль зіткнувся з трактором, винний заплатить штраф.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром