Локачинська спортшкола має чим пишатись

27 Вересня 2020, 14:03
1219

Нинішнє професійне свято – День фізичної культури і спорту, громадськість району зустріла без особливого настрою. Через карантин спортивне життя дещо завмерло.

До слова, вже тривалий час під забороною проведення змагань та турнірів. Торкнулися обмежувальні заходи й діяльності Локачинської дитячо-юнацької спортивної школи, але керівник закладу Майя Веселовська не втрачає оптимізму, надіючись, що ситуація з коронавірусом покращиться і усе повернеться до звичного режиму.

Поки ж викладачі місцевої спортшколи адаптовуються до нових умов роботи. Навчально-тренувальні заняття нині проводять в захисних масках і виключно просто неба. Велика увага приділяється й дезінфекції спортивного інвентарю. Між тим, діти вже встигли засумувати за спортивними протистояннями. Як зауважує Майя Веселовська, змагання з футболу, баскетболу, легкої атлетики так і не стартували, відтерміновано також футбольні ігри дитячої ліги, обласний турнір «Шкіряний м’яч» тощо.

Нині активно готуються до обласного футбольного чемпіонату серед юнацьких команд, який запланований на жовтень, і відбуватиметься з обмеженою кількістю учасників.

Майя Володимирівна із гордістю пригадує минулорічні досягнення вихованців спортшколи. Каже, що на змаганнях Всеукраїнського рівня з футболу серед дівчат і з волейболу серед юнаків загалом було здобуто 226 залікових очок і виборено три призові місця. Також вона радіє вагомим здобуткам випускників.

«Чимало наших учнів зарекомендували себе далеко за межами району. Так, торік затурчанки Дарина Гуц та Анастасія Котельчук стали призерками Чемпіонату України з футболу в категорії U-13. Марія Ковб з Локач відіграла цей сезон за команду «Єдність» (Чернігівська область), Аліна Старухіна з Колпитова виступала за Рівненську «Родину». Локачинська спортшкола – вдалий трамплін і для жителя Привітного Андрія Сахарчука, який після восьмого класу вступив на навчання в Харківський спортивний інтернат. Нині він є гравцем тамтешньої юнацької волейбольної команди «Локомотив», в складі якої вже навіть посів друге місце на Чемпіонаті України. Тішить і те, що 27 наших краян віком від 10 до 21 року увійшли до обласної збірної з ігрових видів спорту», – говорить Майя Веселовська.

В Локачинській дитячо-юнацькій спортшколі вже тривалий час (понад п'ятнадцять років) працюють Віктор Гошій, Петро Калиш, Валерій Іванов. А ще донедавна у списку досвідчених тренерів-викладачів був і Андрій Солов’янчук. Добре себе зарекомендував на тренерській ниві Назар Демчук, який поповнив колектив нещодавно. Власне, як наголошує директорка ДЮСШ, саме завдяки цим людям – справжнім фанатам своєї справи, і вдається розкривати в дітях з різних куточків району потенціал і досягти вагомих результатів.

Щиро дякуючи своїм колегам за плідну роботу, у переддень професійного свята усіх фізкультурників Майя Веселовська згадала добрим словом й ветеранів – Володимира Скакальського, Миколу та Світлану Плечелюків, Віктора Савчука, які свого часу виховали в селищі не одне покоління хороших спортсменів.

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39