Локачі: як подружжю Дацюків вдалося створити власну вуличну кав'ярню «Kava Plus»

27 Вересня 2020, 14:40
3388

Розпочинаючи ранок із запашної кави, Роман та Мар’яна Дацюки з Локач давно мріяли, аби цей напій став основою їх започаткованої справи.

Ідея зародилась ще під час роботи за кордоном. Про це пише журналістка Людмила Мельничук Богута.

Нині вже понад три місяці молоді підприємці часточку насолоди, бадьорості та позитиву залюбки дарують відвідувачам «Kava Plus». Заклад швидкого харчування, стилізований під кіоск, Дацюки облаштували у центрі селища, поблизу магазину «Копійочка». Такий сервіс тут з’явився вперше і став для поціновувачів смачної кави приємною новинкою та справжньою знахідкою.

У меню вуличної кав’ярні – 8 видів кави, чай, какао, коктейль Мохіто, а ще – хот-доги двох найменувань: класичний та баварський. У продажі також великий вибір кави в зернах, яку також можна придбати свіжозмеленою.

«Щоб опанувати нове мистецтво та радувати наших відвідувачів справді смачною кавою, ми разом з дружиною наполегливо збирали потрібну інформацію з інтернет-джерел, пройшли навчання у власника мережі кав’ярень в Луцьку, закупили необхідне дороговартісне італійське обладнання», – ділиться Роман.

За словами молодих підприємців, з першого дня роботи, в догоду клієнтам, вони встановили золоте правило: «Кожна порція кави має бути надзвичайно смачною». Саме тому тут часто вишиковуються черги відвідувачів. Адже вдома як би не старались, так приготувати не вдасться.

«оролем кавових напоїв є еспресо, яке служить основою для приготування американо, капучино, лате, мокачино, допіо, флет-вайт. Ми стараємось допомогти підібрати каву з цього переліку, поцікавившись, яка більш до вподоби відвідувачу – з молоком чи без нього, більш міцна чи «м’якша», наприклад. Хто не любить гарячої кави, пропонуємо холодну - айс лате. Безкоштовно, в додаток до кави, у нас «йдуть» кориця, шоколад, також різні сиропчики, фруктові поливки для коктейлів – топінги (найчастіше їх вживають до американо та лате), – каже Мар’яна.

Для усіх, хто бажає придбати каву в зернах, власники «Kava Plus» можуть змолоти її «під турку», або ж «під чашку». Це вже залежить від способу приготування напою вдома. Також кожному охочому завжди розкриють секрети правильного кавоваріння, навчать культури споживання. Адже, як кажуть, «…додати цукор і залити кип’ятком» - рецепт невдалий.

Витонченого смаку каві, яку подружжя баристів завжди готують з любов’ю, надають і створена ними особлива атмосфера.

«Люди до нас приходять як за якісною та свіжою продукцією, так і поспілкуватися з друзями, приємно провести час з сім’єю. У нас і дітворі є чим поласувати. На них тут чекають ароматне какао, чай, мохіто в оригінальному стакані з трубочкою. До того ж наші постійні клієнти та знайомі, придбавши напій, також частенько можуть прочитати на ньому своє ім’я, написи «З днем народження», «Гарного дня». Це людям приємно, звичайно, та додає настрою». 

«Справу, якою займаєшся, потрібно любити. А ми від неї просто кайфуємо», – каже подружжя Дацюків.

Бажаючи усім «Смачної кави», Роман та Мар’яна запрошують у «Kava Plus», де саме таку – якісну, і готують: з присмаком свята, позитиву та насолоди.

Людмила МЕЛЬНИЧУК

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024