У Локачах говорили про ризики нелегальної трудової міграції

28 Вересня 2020, 10:59
762

В рамках інформаційної кампанії «Живи та працюй в Україні легально» за участі представниці Локачинського бюро з надання безоплатної правової допомоги Алли Рибки у районній філії центру зайнятості провели семінар  «Ризики нелегальної трудової міграції». 

Мета якої, розкрити переваги легального працевлаштування в Україні та застерегти від шахрайства при працевлаштуванні. Про це повідомляють у Локачинській районній філії Волинського обласного центру зайнятості.

Алла Миколаївна зазначила, що згідно з Конституцією України кожна людина має право на працю, яку вона вільно обирає або на яку вільно погоджується. Розповіла, що для забезпечення свого майбутнього найманий працівник повинен вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин. Розкрила такі поняття як: «задекларована праця», «незадекларована праця», «частково незадекларована праця». 

Читайте також: У районній філії центру зайнятості розповіли про професію ресторатора.

«Кожна людина, яка влаштовується на роботу, повинна пам’ятати, що отримання зарплати «в конверті» сьогодні, позбавляє її в майбутньому соціального захисту у разі безробіття, тимчасової втрати працездатності, нещасного випадку на виробництві, а також гідної пенсії», – наголосила Алла Рибка. 

Серед ряду питань, які виникли у безробітних під час семінару були питання щодо відповідальності роботодавців за використання незадекларованої праці, відповідальності найманого працівника, який працює без оформлення трудових відносин, проходження стажування та випробувального терміну у роботодавця.

Читайте також: Скільки годин відпрацювали штатні працівники району у першому та другому кварталі цього року.

По завершенню семінару присутні отримали відповіді на свої запитання та  підвищили свою обізнаність щодо переваг легальної зайнятості та офіційного оформлення трудових відносин при працевлаштуванні.

Читайте також: 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024