Павловичівська школа – у десятці найкращих Волині

06 Жовтня 2020, 12:07
2423

Докладніше тисячі гарних слів про виконану роботу завжди скажуть підсумки мовою цифр. Те, що за результатами ЗНО загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів села Павловичі посіла дев’яте місце серед 256 шкіл області – є підтвердженням професійності педагогічного колективу цього закладу в роботі з школярами.

А ще – доказом того, що і у сільських школах діти отримують належні знання, попри умови, в яких доводиться працювати. Про це пише журналістка Людмила Мельничук Богута.

Випускниками Павловичівської школи минулого навчального року стали шестеро учнів. Усі діти – активні, талановиті, зі своїми баченнями та уподобаннями, напрочуд старанні. Вероніка Пирог – випускниця Губинської дев’ятирічки, і тут – в Павловичах, порадувала ґрунтовними знаннями, закінчивши школу із золотою медаллю.

Діти здавали ЗНО з української та англійської мов, математики, історії України, біології, фізики, математики, географії. Результати в балах такі: Вероніка Пирог – українська мова – 182, історія – 179, Максим Голдун – українська мова – 158, математика – 151, Богдан Мороз – українська мова – 181, фізика – 173, Дмитро Дацюк – українська мова – 179, біологія – 174, Влад Динько – українська мова – 165, фізика – 147, Андрій Бонюк – історія України – 129. За словами директорки Оксани Нероди, в успішності складених іспитів випускниками левова частка зусиль належить і їх класному керівнику – вчительці української мови і літератури Наталії Поліщук.

1

«У нас лише кілька дітей займались з репетиторами. А в основному – це заслуга наших вчителів, – розповідає Оксана В’ячеславівна. – Готуючись до ЗНО, ми ретельно проаналізували здібності дітей та обрали профіль української мови, підсиливши його курсами з математики. І не помилились. Високих результатів насправді очікували, знаючи потенціал учнів та копітку працю педагогів. Торік, до речі, наша школа за рівнем навчальних досягнень зайняла перше місце серед закладів Війницької ОТГ. А нині ввійшла в десятку найкращих шкіл Волині за підсумками ЗНО. Ми і далі старатимемось, аби рейтинг навчального закладу був на висоті». 

Оксана Нерода також впевнена, що подібні результати у роботі Павловичівської школи могли б бути завжди. Але ж, як часто є, здібні старшокласники, зважаючи на збідніле матеріальне становище школи – відсутність належного опалення, внутрішніх туалетів у всіх корпусах, спортзали, йдуть навчатись до ліцеїв, інших освітніх закладів.

«Понад десять років я «падаю в ноги» керівництву різних інстанцій, прохаючи про допомогу, – ділиться директорка. – Адже у нас і класних кімнат в школі не вистачає, і головний корпус потребує ремонту. Коштів ніхто не поспішає виділяти. Останнім часом все частіше чуємо слова-знецінення на адресу сільських шкіл, мовляв, не дають знань відповідних і тому подібне». 

Підсумки ЗНО показали протилежне. У Павловичівській школі такі досягнення є спільною заслугою, як учнів, сповнених великого бажання отримати міцні знання, їх батьків – опори і підтримки, так і вчителів, які всі сили, вміння й надалі віддають, працюючи на результат.

Людмила МЕЛЬНИЧУК

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром