Локачинський терцентр готовий працювати в нових умовах

17 Жовтня 2020, 20:02
1562

Чимало жителів Локачів та району високо оцінили послуги, які вони можуть отримати в територіальному центрі з обслуговування одиноких і громадян старшого віку. Без перебільшення можна сказати, що сильна  матеріальна база закладу дозволяє надавати багато корисних послуг жителям райцентру та навколишніх сіл та ОТГ.

«Переважно до нас звертаються люди похилого віку та учасники бойових дій. Зараз у нас на обслуговуванні понад тисяча людей на території району і трьох ОТГ. У нашому терцентрі працюють досвідчені психолог, масажист. Тут можна потримати послуги перукаря та швачки. Діє соляна кімната та тренажерна зала. Нашим фахівцям вдалося повернути до повноцінного життя людей після інсульту. Багатьом подобається відпочинок у кімнаті ароматерапії, фіточаї. Є транспортні засоби, якими ми перевозимо інвалідів на візках. Більшість послуг – безкоштовні. Це дуже важливо для тієї категорії населення, яку ми обслуговуємо. Соціальні працівники терцентру також обслуговують одиноких непрацездатних громадян вдома: готують їсти, ходять за покупками, перуть, прибирають», - розповідає директор терцентру Микола Томчук.

Микола Томчук зазначає, що в терцентрі працюють досвідчені фахівці, які здобували досвід десятками років: відвідували тренінги, підвищували кваліфікацію. До слова, відповідну професійну підготовку в рамках пілотного проєкт ЄС в Україні отримали працівники терцентрів Рівненщини та Волині.

«Я працюю на цій посаді 16 років. Безперебійна робота закладу була і залишається можливою завдяки підтримці місцевої та обласної влади, а також народного депутата Вячеслава Рубльова. Два роки тому завдяки тоді ще депутату обласної ради нам виділили 470 тисяч гривень на заміну даху. Покрівлю повністю замінили, встановили водовідливи», - каже Микола Томчук.  

Директор терцентру впевнений, що заклад готовий працювати після завершення децентралізації. Адже люди, яким вони надають послуги, залишаються жити у Локачах і навколишніх селах. Працівники не бояться трудитися у новому форматі, головне, щоб максимально вдалося зберегти кваліфіковані кадри. На жаль, цього року довелося скоротити 5 людей.

«Зараз я депутат Локачинської районної ради, тож маю досвід роботи в різних комісіях, розумію, що таке бюджет і як він наповнюється. Мені не з розповідей відомі проблеми соціального захисту, медицини і освіти. Я 10 років працював у галузі освіти тож досвіду маю чимало», – переконаний Микола Томчук.

Вважає: в нинішніх умовах насамперед варто потурбуватися про збереження мережі освітніх та медичних закладів, адже вони фінансуються по відповідних державних субвенціях, а 20% податків сплачують на місцях. Скоротити – це більше втратити, як зекономити, каже Микола Томчук.

Оксана Куцик

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024