«Моє головне завдання – працювати для волинян», – Оксана Сахарчук

20 Жовтня 2020, 16:40
Оксана Сахарчук 2758
Оксана Сахарчук

Про майбутнє освітянської галузі, завдання на посаді депутата обласної ради та пріоритети говоримо з кандидаткою до найвищого представницького органу краю директоркою ОНЗ «НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» Оксаною Сахарчук.

Головним своїм завданням у Волинській обласній раді Оксана Сахарчук бачить у підвищенні рівня якості життя краян.

Зазначає, що це підвищення якості освітньої послуги, медичного забезпечення, сприяння розвитку підприємництва, розв’язання екологічних проблем, розвиток комунікацій (доріг, цифрового покриття), спортивної інфраструктури. 

«Переконана, що незалежно від місця проживання, діти мають мати рівний доступ до якісної освіти. Для підвищення якості медичного забезпечення відстоюватиму зміцнення діагностичної бази лікувальних закладів, придбання обладнання та медичних приладів, створення мережі аптечних пунктів у сільській місцевості, налагодження функціональної системи медичної допомоги, дієвої комунікації з метою профілактики захворювань», – каже кандидатка.

Одним із пріоритетних завдань вважає також і стимулювання розвитку бізнесу, що створює продукцію з доданою вартістю, адже це і нові робочі місця, і збільшення надходжень у місцевий бюджет. 

«Тому ініціюватиму розробку державних та регіональних програм, які містили б фінансові стимули для відкриття нових підприємств, розвитку переробної промисловості, створювали б такі умови, щоб виготовляти продукцію з доданою вартістю було вигідніше, ніж збувати сировину.

Відстоюватиму розв’язання екологічних проблем краю – на часі розробка комплексу заходів із сортування, переробки, утилізації сміття, усунення стихійних сміттєзвалищ, поводження з відходами на полігонах ТПВ. Ключовим компонентом у розв’язанні проблем в різних сферах є дороги. Плановий якісний ремонт, контроль за збереженням і експлуатацією відремонтованих шляхів – важливе завдання, над яким працюватиму», – підкреслює Оксана Сахарчук. 

Освітянка зазначає: в Локачинському районі активно втілюють важливі для громад проєкти із колективом Локачинської гімназії, батьківською громадськістю. Це стало можливим завдяки залученню коштів державних субвенцій та дієвій співпраці з народним депутатом України Вячеславом Рубльовим, головами, депутатськими корпусами Локачинської районної, селищної, Крухиничівської та Марковичівської сільських рад. 

«А за час роботи на посаді директора ОНЗ вдалося зробити чимало: провели заміну усіх вікон в закладі освіти на енергозберігаючі, здійснили капітальні ремонти вестибюлю, харчоблоку, рекреацію актової зали, шести туалетних кімнат, їдальні, кабінетів хімії, фізики, початкових класів нової української школи, музейної кімнати, методичного кабінету, ресурсної кімнати для дітей з особливими потребами.

Ряд проєктів реалізовано за підтримки фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»: у 2017 році облаштовано розвивальний простір для молодших школярів «Територія дитинства", у 2018 – проведено заміну 26 класних дошок на легкі й безпечні у використанні сучасні дошки», – розповідає керівниця школи.

Вважає: важливим етапом в історії розвитку закладу освіти стала реорганізація школи-гімназії у 2017 році в опорний навчальний заклад, бо новий статус дозволив отримати державне фінансування в обсязі 1,5 млн грн. для придбання кабінетів фізики, географії, біології, математики, інтерактивного обладнання. 

«Наймасштабнішим проєктом, реалізованим у закладі освіти, став капітальний ремонт даху за кошти ДФРР у 2018-2019 роках. Вдалося вирішити наболілу проблему із протіканням даху, водовідведенням, адже вражені корозією водостічні труби, вмонтовані у простінки, втратили герметичність. Важливим для стабільності роботи школи стало придбання у 2019 році за кошти районного бюджету двох твердопаливних котлів та переведення закладу освіти на автономне теплопостачання.

Завдяки цьому не лише стало набагато тепліше в школі, а й тільки за 2020 фінансовий рік вдалося зменшити використання бюджетних коштів, які щороку витрачалися на оплату теплопостачання закладу освіти, на 500 тисяч. Тривають тендерні процедури щодо визначення підрядника з виконання робіт по утепленню фасадів школи, що стало можливим завдяки участі в державній програмі «Спроможна школа для кращих результатів». На це заклад освіти отримав державну субвенцію в сумі 5,416 мільйона гривень», – розповідає Оксана Сахарчук.

На думку директорки, ці та інші проєкти сприяють створенню в Локачинській школі-гімназії комфортного, розвивального освітнього середовища, підвищенню якості надання освітніх послуг, що відображається в результатах роботи учнів і педагогів ОНЗ.

Так у 2017 і 2018 роках навчально-виховний комплекс «Локачинська ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» було відзначено як найкращий заклад загальної середньої освіти Волині з-поміж закладів районного підпорядкування за роботу з обдарованими дітьми. Щороку високі рейтингові позиції посідає ОНЗ серед шкіл Волинської області за результатами ЗНО.

«Я ніколи не пасувала перед труднощами, а знаходила можливості для вирішення проблем, що виникали в закладі освіти, гуртувала однодумців, шукала можливості співфінансування, доводила в численних консультаціях важливість справи, яку починаємо, і нашу спроможність довести її до кінця, дуже багато вчилася і вчуся – великими і малими справами несла «світло», яке робило життя Локачинської школи кращим.

Якщо для когось Локачинський край – це регіон дотаційний, неперспективний, то для мене це мій рідний край - тут корені мого роду, тут я сформувалася як особистість. Це місце моєї сили. І місце сили моїх земляків. Вірю, що моя сила, досвід, розвиток зможуть стати опорою сили і розвитку рідного краю», - наголосила Оксана Сахарчук.

Коментарі
20 Жовтня 2020, 23:56
Камо грядеши? - І кого ж ми славимо, так, що аж згіркли золоті меди?Ох, не туди, Оксано Ярославівно.Ну, не туди, Оксано, не туди!
22 Жовтня 2020, 21:06
Вітьок, от і нащо тобі ця обласна рада здалася, вистачило б і Володимира? все одно повернення в минуле вже не буде, Палиця рулить.
23 Жовтня 2020, 00:43
вся суть вашого патріотизму це бабло, коли зверху підкидають, тоді й можна любити Украіну.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024