Розвиток громади залежить від голови ОТГ

21 Жовтня 2020, 11:06
1979

Вячеслав Рубльов відвідав населені пункти Локачинського району 12 жовтня. Разом із кандидатом на посаду голови Затурцівської ОТГ Юрієм Ковальчуком та кандидатом у депутати обласної ради Михайлом Скопюком вони поспілкувалися із мешканцями Тумина, Губина, Війниці, Озютичів, Холопичів, Кисилина, Шельвова та Зубильного.

Селяни ділилися із нардепом своїми наболілими проблемами, які місцева влада не вирішує роками. У селі Тумин із 30 криниць вода є лише у двох колодязях. Водопостачання хвилює людей більше, ніж ремонт дороги до села.

«Кошти на Затурцівську ОТГ виділялися, однак 2 мільйони витратили на водопровід у Затурцях. Села залишилися ні з чим. Це несправедливо, - обурюється кандидат у депутати до Затурцівської ОТГ Євгеній Шозда. -Тому наша команда, яка йде за підтримки партії «За майбутнє» питанням №1 ставить розробити проект на водопостачання у Тумині. Серед важливих питань, які потребують вирішення – інвентаризація землі і сплата податків від роботи великих агрохолдингів до місцевого бюджету. А то ми дихаємо смородом від ферм «Пана Курчака», а він зареєстрований у Луцьку сплачує податки у місто».

Саме за допомогою сильного депутатського корпусу в ОТГ місцева влада зможе вирішувати проблемні питання, наголосив нардеп Вячеслав Рубльов.

«Нам тут будувати майбутнє і майбутнє наших дітей. Я готовий працювати над тим, аби для громади надходили субвенції на рівні Верховної Ради. Але ж відповідні проекти будуть реалізовані за умови співфінансування з місцевою владою. Тому розвиток громади значною мірою залежить від голови ОТГ, який відстоюватиме її інтереси », - пояснив нардеп.

Вячеслав Рубльов зазначив, що в пріоритетах політичної сили «За майбутнє» - розвиток освіти і медицини на селі, підтримка збереження сільських шкіл та ФАПів. Оскільки утримання цих закладів покладається на ОТГ, керівник громади повинен дбати про нарощення бюджету і розвиток економічної складової.

«У складі Затурцівської ОТГ буде 26 сіл, які повинні розвиватися і отримувати належне фінансування. Я – за прозорий розподіл бюджетних коштів, - зазначив Юрій Ковальчук. – Є можливість налагодити між селами громади транспортне сполучення, залишити ФАПи і школи. Всюди має бути господарський підхід. Щодо водопостачання у Тумині, то треба розробити проектну документацію, заручитися підтримкою нардепа і починати роботу».

У селі Губин – зовсім інша ситуація. Завдяки місцевим активним депутатам і співпраці із Вячеславом Рубльовим та Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» вдалося зробити чимало корисних справ для громади. Зокрема, провести вуличне освітлення, відремонтувати водонапірну башту і відновити водопостачання, зробити ремонт у місцевому будинку культури, замінити вікна у місцевому храмі, отримати ноутбуки для школи та дитсадка.

«Хто стукає, тому відкривають. Якщо обранці громади бачать проблеми і звертаються за допомогою, їм ніхто не відмовляє. Адже всі ініціативи мають іти знизу доверху», - переконаний Вячеслав Рубльов.

Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» відгукнувся на прохання мешканців Війницької громади. Тут реалізовано проект зі встановлення дитячого та спортивного майданчиків. Досі біля місцевого клубу стояли саморобні дерев‘яні турніки та гойдалки.


У Холопичах мешканців найбільше хвилює проблема проведення газопроводу. Це – єдине село в Локачинському районі, яке не має газопостачання. Роками люди надсилають відповідні звернення в усі інстанції, однак безрезультатно. Громада навіть зібрала 500 тис грн на співфінансування.

«Цьогоріч із обласного бюджету виділили 500 тисяч гривень на фінансування газопроводу у Холопичах. Але корективи внесла пандемія коронавірусу. 60 мільйонів гривень, які виділялися із обласного бюджету на першочергові об‘єкти по всій Волині, скерували на боротьбу з коронавірусом. Якщо буде перевиконання бюджету, першочергово кошти будуть виділені на газифікацію в Холопичах», - пояснив депутат обласної ради Михайло Скопюк.

Вячеслав Рубльов поінформував, що нарешті розпочало роботу КП «Волиньприродресурс», яке займається видобутком бурштину. Кошти, які надійдуть в обласний бюджет від продажу сонячного каменю, будуть скеровані на розвиток громад Волині.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024