У Локачинському районі рятувальники вчились гасити пожежі на газовому родовищі

29 Жовтня 2020, 12:55
1975

Рятувальники 15-ї Державної пожежно-рятувальної частини селища Локачі провели гарнізонні тактико-спеціальне навчання на території Локачинського цеху з видобутку нафти, газу і конденсату ГПУ «Львівгазвидобування» НАК «Нафтогаз», що розташоване  в  селі Марковичі Локачинського району, що є одним з найбільших в Західному регіоні України газових родовищ.

Про це повідомляє Управління ДСНС у Волинській області.

За легендою навчань, на підприємстві  виникла розгерметизація та загоряння ємності зберігання газового конденсату та його розлив об’ємом 25 м. куб., внаслідок чого один працівник підприємства отруївся продуктами згоряння. Керівництво об’єкту повідомило про пожежу за номером «101», аварійна бригада та члени Добровільної пожежної дружини об’єкту  на пожежній автоцистерні проклали рукавну лінію та подали пожежний водяний ствол «А» для охолодження конструкцій та ствол «Б» на захист вогнеборців на позиції.


 

По прибуттю на місце умовної пожежі, рятувальники ДСНС провели евакуацію потерпілого, одягнули  тепловідбивні костюми та подали на гасіння пожежі резервуара пінний ствол ГПС-600, а для охолодження ємності зберігання газового конденсату – повітряно-пінний ствол СПП-4 і водяний пожежний ствол «СПРК». Рятувальники  проклали  магістральну лінію з встановленням автомобіля на пожежну водойму.

Умовну пожежу успішно ліквідували завдяки чіткій взаємодії рятувальників, формувань цивільного захисту та служб нафтогазопромислу.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024