Карантинні новації: у райлікарні запрацював другий пост терапевтичного відділення

14 Листопада 2020, 17:30
2777

З кожним днем в країні зростає рівень захворюваності населення на коронавірус.

Уже не залишилось жодної області, яка б знаходилась у «зеленій» зоні. Невтішна статистика і на Локачинщині: на 14 листопада маємо 305 інфікованих.

Така ситуація змушує медиків діяти на випередження. Відтак, з ініціативи керівництва Локачинської центральної районної лікарні, в закладі відкрили другий пост терапевтичного відділення, де до моменту отримання результатів ПЛР досліджень лікують пацієнтів з бронхо-легеневою патологією, зокрема й гострими пневмоніями.

2

Ізольовані палати облаштували в приміщенні колишнього інфекційного відділення. Нині воно поділене плівковою перегородкою на дві зони. У «червоній» в ізольованих боксах перебувають пацієнти. Медики туди можуть зайти тільки у захисних костюмах. Використані спецодяг і засоби індивідуального захисту в безпечну зону більше не потрапляють, а відразу на місці знезаражуються з наступною утилізацією.

Читайте також: Локачинська лікарня закупить 3 000 одноразових захисних масок.

До речі, хворі з підозрою на ковід-19 сюди поступають тільки через окремий вхід – з двору. Як зауважує головний лікар Олег Франчук, це передбачено для того, щоб мінімізувати їх контакти з оточуючими у лікарні.

Коридор в зоні підвищеної небезпеки теж дещо відрізняється від звичайного лікарняного. Тут на кожному кроці антисептики, пульсоксиметри та урни для сміття. У боксах є окремі санвузли, а в одній із таких палат встановили кисневий концентратор. Про безпеку персоналу адміністрація закладу теж подбала. Олег Франчук каже, що медики другого посту забезпечені в достатній кількості засобами особистого захисту, а ще після кожного контакту із потенційним чи підтвердженим коронавірусним пацієнтом мають можливість прийняти душ (у «зеленій» зоні).

Читайте також: МОЗ нагадує: маска не має бути «вічною» у кишені чи наплічнику.

До роботи з такою категорією хворих залучили лікаря-терапевта, а також 4 медсестри і 4 молодші медичні сестри (з коштів, які виділили на сесії райради, усі мають 15 відсотків доплати до заробітної плати). Їхнє завдання – медичний супровід пацієнта до отримання результату ПЛР. Якщо тест виявиться позитивним, то недужого скеровують у Володимир-Волинське ТМО чи обласну клінічну лікарню (в залежності від складності перебігу недуги).

1

Працює другий пост з 2 листопада. За цей час там лікувалось 8 людей: двох пацієнтів з непідтвердженим діагнозом виписали на амбулаторне лікування, решту – направили у спеціалізований медзаклад Володимир-Волинського.

Читайте також: 

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024