Україна безкоштовно отримає вакцину від коронавірусу для майже чверті населення

19 Листопада 2020, 11:40
Вакцина/ Фото ілюстративне 671
Вакцина/ Фото ілюстративне

COVAX підтвердив інформацію про виділення Україні вакцини від коронавірусної хвороби на безплатній основі для 20 % населення.

Як повідомив на своїй сторінці у фейсбуці головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко, Україна, як одна з країн, яка включена в роботу глобального механізму COVAX має змогу отримати вакцини від коронавірусної хвороби у кількості доз, яка дорівнює 20 % населення безкоштовно.

Це означає, що близько 4 мільйонів українців зможуть вакцинуватись у першій половині 2021 року коштом фінансової підтримки з боку міжнародних партнерів та урядів інших країн.

«Часто отримую запитання про те, чи включено до глобального механізму COVAX кандидата у вакцини від виробника Moderna (США). Так, включено. Попередні результати дослідження цієї вакцини вказали на 95 % ефективності у запобіганні розвитку коронавірусної хвороби COVID-19. Ставимо перед собою завдання забезпечити імунізацію якомога більшої кількості населення перевіреними, якісними та безпечними вакцинами у 2021 році, як за рахунок глобальних ініціатив, так і за рахунок державного бюджету України», – йдеться у дописі. 

Також Віктор Ляшко додав, що мова йде про двократне введення вакцини: 20 % населення, 8 мільйонів доз і 4 мільйони населення.

Читайте також: В Україні новий рекорд: за добу виявили 13 357 нових хворих на коронавірус.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024