«Без засобів на існування залишилися цілі родини»: у районній лікарні немає коштів на зарплати

20 Листопада 2020, 14:20
2257

Працівники районної лікарні, станом на 20 листопада, не отримали зарплату ще за жовтень. 

Без засобів на існування залишилися цілі родини. Про це пишуть на сторінці лікарні у фейсбуці. 

«Батькам важко пояснити дітям чому вони не можуть купити зимовий одяг і взуття, заплатити за навчання, вчасно сплачувати по кредитах та не в змозі придбати інші речі першої потреби», – йдеться у дописі. 

Щороку заклад недофінансовується. Подібна ситуація і у 2020 році. Кошти, які надходять від Національної служби здоров´я України, не покривають навіть заробітної плати та нарахованих обов´язкових податкових зборів та платежів. Щомісячно лікарня недоотримує 350 тисяч гривень, які мали б йти на заробітну плату, придбання медикаментів та витратних матеріалів. До кінця року недостатньо 3,8 мільйона гривень. 

Місцева влада не в змозі профінансувати комунальні платежі лікарні, отож, за тепло, електроенергію, воду та інше, змушені сплачувати з коштів, які могли б скерувати на заробітну плату працівників, котрі в умовах пандемії працюють у складних умовах, наражаючи себе та свої родини на важку недугу. Лише з початку листопада у закладі пролікували понад десять осіб з ускладненим перебігом коронавірусної хвороби попри те, що навіть пацієнти з підозрами не повинні лікуватися у закладі.

«А вони були у всіх наших відділеннях! При цьому персонал не отримує встановлені владою доплати, не кажучи вже про 300 % зарплати, бо не маємо відповідного «ковідного пакету», – пишуть на сторінці. 

«У нас ситуація критична! Для забезпечення вище перерахованого керівнику слід звільнити половину персоналу, залишити лише два відділення, або розраховувати на додаткове фінансування! Але від кого? Можливе тимчасове закриття поліклінічного та всіх стаціонарних відділень з 1 грудня. Буде надаватися лише ургентна допомога. Працівники можуть бути відправлені на простій з вини адміністрації. Але ж це не вихід! 

І, взагалі, чи є світло в кінці цього тунелю для пацієнтів та працівників Локачинської лікарні? Але якщо нам усім немає місця в Локачинській ОТГ, то чи будемо потрібні Володимиру-Волинському?», – пишуть на сторінці. 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром