Локачанка Аліна Фордюк поділилася рецептами старовинної кухні.
У проєкті «Геолокація: ВОЛИНЬ», який опублікували на Суспільне Волинь локачанка й розповіла секрети приготування.
«Волок готували у нашому регіоні, його у дитинстві робила для мене бабуся і мама», – розповідає жителька селища.
Гичку добре помити та порізати. додати до неї подрібненої цибулі. Тоді висипати на сковорідку, додати сіль та перець, тушкувати на олії 10 хвилин. Наприкінці додати подрібнений часник і лавровий лист.
Готову страву можна викласти на хліб, прикрасити помідором.
Для тіста:
Для поливки:
У кисле молоко вливаємо соду з оцтом, перемішуємо. Додаємо борошно, поки не утвориться тісто. Формуємо великі оладки: 20/20 сантиметрів. Смажимо їх на олії.
Тоді змішуємо вишні, компот, мед, мак. Рвемо оладки на дрібні шматки та викладаємо в макітру. Шар поливка, шар оладки, допоки макітра не заповниться.
Смачного!
Читайте також: Туристичними шляхами району, або як у Локачах готували Волок і Куцьки. ВІДЕО.
Процес приготування можете переглянути на відео нижче.