Рецепти на районі: локачанка поділилася секретами приготування волоку та куцьки
Локачанка Аліна Фордюк поділилася рецептами старовинної кухні.
У проєкті «Геолокація: ВОЛИНЬ», який опублікували на Суспільне Волинь локачанка й розповіла секрети приготування.
«Волок готували у нашому регіоні, його у дитинстві робила для мене бабуся і мама», – розповідає жителька селища.
Для приготування волоку потрібно:
- бурякова гичка;
- часник;
- зелена цибуля;
- сіль, перець, лавровий лист;
- олія;
- помідори чері;
- хліб;
Приготування:
Гичку добре помити та порізати. додати до неї подрібненої цибулі. Тоді висипати на сковорідку, додати сіль та перець, тушкувати на олії 10 хвилин. Наприкінці додати подрібнений часник і лавровий лист.
Готову страву можна викласти на хліб, прикрасити помідором.
Для приготування куцьки потрібно:
Для тіста:
- 0,5 літра кислого молока;
- 1 чайна ложка соди погашена оцтом;
- борошно «на око»;
- олія;
Для поливки:
- 300 грамів дрильованих вишень;
- склянка вишневого компоту;
- 50 грамів меду;
- 200 грамів меленого маку;
Приготування:
У кисле молоко вливаємо соду з оцтом, перемішуємо. Додаємо борошно, поки не утвориться тісто. Формуємо великі оладки: 20/20 сантиметрів. Смажимо їх на олії.
Тоді змішуємо вишні, компот, мед, мак. Рвемо оладки на дрібні шматки та викладаємо в макітру. Шар поливка, шар оладки, допоки макітра не заповниться.
Смачного!
Читайте також: Туристичними шляхами району, або як у Локачах готували Волок і Куцьки. ВІДЕО.
Процес приготування можете переглянути на відео нижче.
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром