Рецепти на районі: локачанка поділилася секретами приготування волоку та куцьки

26 Листопада 2020, 15:30
2088

Локачанка Аліна Фордюк поділилася рецептами старовинної кухні. 

У проєкті «Геолокація: ВОЛИНЬ», який опублікували на Суспільне Волинь локачанка й розповіла секрети приготування. 

«Волок готували у нашому регіоні, його у дитинстві робила для мене бабуся і мама», – розповідає жителька селища. 

Для приготування волоку потрібно:

  • бурякова гичка;
  • часник;
  • зелена цибуля;
  • сіль, перець, лавровий лист;
  • олія; 
  • помідори чері;
  • хліб;

Приготування:

Гичку добре помити та порізати. додати до неї подрібненої цибулі. Тоді висипати на сковорідку, додати сіль та перець, тушкувати на олії 10 хвилин. Наприкінці додати подрібнений часник і лавровий лист.

Готову страву можна викласти на хліб, прикрасити помідором. 

Для приготування куцьки потрібно:

Для тіста:

  • 0,5 літра кислого молока;
  • 1 чайна ложка соди погашена оцтом;
  • борошно «на око»;
  • олія;

Для поливки:

  • 300 грамів дрильованих вишень;
  • склянка вишневого компоту;
  • 50 грамів меду;
  • 200 грамів меленого маку;

Приготування:

У кисле молоко вливаємо соду з оцтом, перемішуємо. Додаємо борошно, поки не утвориться тісто. Формуємо великі оладки: 20/20 сантиметрів. Смажимо їх на олії. 

Тоді змішуємо вишні, компот, мед, мак. Рвемо оладки на дрібні шматки та викладаємо в макітру. Шар поливка, шар оладки, допоки макітра не заповниться. 

Смачного!

Читайте також: Туристичними шляхами району, або як у Локачах готували Волок і Куцьки. ВІДЕО.

Процес приготування можете переглянути на відео нижче. 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024