Підприємець з Локачинщини заплатить 17 тисяч штрафу за торгівлю алкоголем без ліцензії

09 Грудня 2020, 16:52
2211

Податкова служба Волині звернулася з позовом до фізичної особи-підприємця з села П'ятикори, про стягнення фінансових санкцій у розмірі 17 тисяч гривень, за продаж алкоголю без ліцензії. 

Про це йдеться у рішенні Волинського обласного окружного суду від 3 грудня. 

Ще 3 грудня 2019 року працівники податкової служби провели перевірку бару і встановили факт роздрібної торгівлі алкогольними напоями без ліцензії, та порушення пунктів 1, 2, 13 статті 3 Закону України Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. 

Читайте також: На річці поблизу Старого Загорова виявили рибного браконьєра.

До підприємця застосували фінансові санкції – 17 тисяч гривень штрафу, він же їх добровільно не сплатив.

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду від 5 жовтня прийняли позовну заяву до розгляду та відкрили провадження у даній справі. 

Додамо, що відповідач також додав у суд постанову районного суду від 27 лютого 2020 року про закриття провадження у справі про адміністративне правопорушення у зв`язку із відсутністю події та складу адміністративного правопорушення. Тобто, зазначеним судовим рішенням факт вчинення відповідачем порушення вимог Закону у вигляді роздрібної торгівлі алкогольними напоями без ліцензії не спростовано. Суд також звертає увагу, що тимчасове зупинення господарської діяльності незалежно від причин не є підставою для звільнення відповідальності за порушення вимог Закону № 481/95-ВР.

Позов податкової служби у суді задовольнили повністю. З підприємця на користь місцевого бюджету стягнуть заборгованість у розмірі 17 тисяч гривень. 

Читайте також: Поблизу одного з барів Локачинщини жінка побила незнайомку.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024