Побачив стовпи з яких звисав алюмінієвий дріт: на Локачинщині судили чоловіка

24 Грудня 2020, 16:04
1249

Судили чоловіка який викрав алюмінієвий провід типу «А 50» вагою 19 кілограмів, який знаходився між електроопорами на території Локачинщини.

Про це йдеться у вироку Іваничівського суду від 16 грудня. 

24 лютого 2019 року близько 8:00 чоловік перебуваючи між населеними пунктами Павловичі та Холопичі, викрав алюмінієвий провід типу «А 50» вагою 19 кілограмів, який знаходився між електроопорами № 295-300, що належить та обслуговується Локачинською філією ПрАТ «Волиньобленерго».

Згідно з висновком експерта ринкова вартість одного кілограма проводу на момент вчинення крадіжки, становила 82,96 гривні. Таким чином, підсудний завдав Локачинській філії ПрАТ «Волиньобленерго» матеріальних збитків на загальну суму 1576,24 гривні.

Читайте також: П'ятикори: оштрафували нетверезого водія дорожнього катка.

В судовому засіданні, будучи допитаним з приводу пред'явленого обвинувачення, визнав себе винуватим у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення, у вчиненому щиро розкаявся. Показав суду, що в той день, він пішов у ліс де побачив стовпи з яких звисав алюмінієвий дріт. В той час йому необхідні були кошти для придбання дров. Він обламав дріт та мав намір його збути на металобрухт для отримання грошових коштів. У вчиненому щиро розкаявся, усвідомлює, що вчинив злочин та просить суворо його не карати. 

Читайте також: У Локачах судили чоловіка за крадіжку грошей та паспорта.

Цивільний позов не визнає повністю у зв`язку з його безпідставністю.

У суді чоловіка визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 185 КК України, призначивши покарання у вигляді штрафу, що становить 850 гривень. 

Читайте також: У Локачах судили чоловіка, бо ображав свою колишню тещу.

В задоволенні цивільного позову ПАТ «Волиньобленерго» в особі Локачинської філії до ОСОБА_1 про відшкодування матеріальної шкоди завданої кримінальним правопорушенням в розмірі 45 тисяч гривень – відмовили.

Речові докази – повернули власнику ПАТ «Волиньобленерго» Локачинській філії. Також чоловік сплатить у дохід держави 1 144 гривні витрат за проведення товарознавчої експертизи.

Читайте також: У Локачах судили студента, бо ображав людську гідність та громадську мораль.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024