На Холопичівському озері впіймали рибних браконьєрів. ФОТО

06 Січня 2021, 11:00
4332

У період з 28 грудня по 4 січня задокументували 20 порушень природоохоронного законодавства.

Так, склали 10 протоколів за порушення Правил рибальства (частина 3 стаття 85 КУпАП) та вісім – за грубі порушення правил рибальства (частина 4 стаття 85 КУпАП). Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль. 

Крім того, оформили два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучили 3 кілограми риби та 6 одиниць заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучили 66 кілограмів водних біоресурсів та 5 одиниць заборонених знарядь лову. Наклали штрафів на 510 гривень. Збитки, завдані рибним запасам, склали 14 376 гривень», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Читайте також: На ставку поблизу Хорова впіймали рибного браконьєра.

Для прикладу, 3 січня державні інспектори рибпатруля викрили грубе порушення правил рибальства на водному об’єкті, поблизу села Холопичі Локачинського району (гідрологічний заказник «Холопичівський»). Двоє громадян здійснювали вилов риби знаряддям лову, виготовленим із сіткоснастевих матеріалів. В результаті незаконного лову порушники встигли впіймати 36 екземплярів риби плітка. Завдано шкоду, заподіяну порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, на суму 5 400 гривень.

На осіб склали адміністративні протоколи за частиною 4 статті 85 КУпАП. Матеріали справ направили до суду для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучили.

Читайте також: У Старому Загорові чоловік незаконно виловлював рибу сіткою.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

Довідкова інформація: любительський лов риби взимку дозволяється на ділянках поза межами зимувальних ям зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджене платне рибальство – не більше десяти (відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства).

Читайте також: На річці поблизу Старого Загорова виявили рибного браконьєра.


1

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024