У загорівського господаря – символ року вагою шість центнерів

06 Січня 2021, 13:50
4291

2021 – рік Білого Металевого Бика. Тож в об’єктив нашого кореспондента цього разу потрапив загорівський Рижик разом зі своїм власником.

До слова, навіть у Старому Загорові, який здавна славиться хорошими господарями, нині мало хто тримає цих тварин. Односельці мені підказали: «Файний великий бик є у Сірожі Матвіюка». Тож їду в гості… Пану Сергію цього дня не до журналістів, бо якраз свиню заколов, роботи повно. Але таки проводить мене до хліва. 

Символ року у Матвіюка нівроку – кілограмів 600 заважить. У ходобини є навіть кличка – Рижик. Пан Сергій каже, що цей бик породистий – із Лімузинських, тож тримає його для осіменіння корів.

«Це ще не великий бик… У мене колись був Голштинської породи, то мав біля тонни. А взагалі цих тварин тримаємо ще з дев’яностих років. Недавно моєму синові дідусь з бабусею на іменини подарували молоденького бичка, тож Рижикові росте зміна» – розповідає чоловік, погладжуючи свого рогатого красеня.

Сергій Матвіюк переконаний, що наступний рік буде сприятливішим, ніж нинішній. Мовляв, на відміну від щура, бик – тварина сильна і працьовита. Напередодні свят господар усім краянам зичить благополуччя, добробуту, миру і усіляких приємностей.

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024