Локачинського лікаря судили за службове підроблення офіційних документів

20 Січня 2021, 09:20
3701

У Локачинському районному суді винесли вирок про обвинувачення лікаря-нарколога районної лікарні у вчиненні кримінального правопорушення, а саме підписі завідомо неправдивого офіційного документа. 

Про це йдеться у вироку суду від 5 січня. 

Досудовим розслідуванням встановили, що лікар на початку липня, не проводячи огляду на стан алкогольного сп`яніння і не оформивши належним чином його результати, власноруч склав та затвердив власним підписом завідомо неправдивий офіційний документ – «Висновок щодо результатів медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції», щодо проходження огляду на стан сп`яніння іншої особи. 

Окрім цього, повторно вчинив ті ж дії пізніше. 

Таким чином, вчинив службове підроблення офіційних документів, тобто кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 366 КК України.

Лікар-нарколог повністю визнав свою винуватість, не заперечував обставин вчинення інкримінованого йому кримінального правопорушення, а також зобов`язався беззастережно визнати винуватість у вчиненні кримінального правопорушення в обсязі підозри у судовому провадженні.

У суді затвердили угоду про визнання винуватості укладену між прокурором та обвинуваченим. 

Лікаря визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 366 КК України і призначили йому покарання у вигляді обмеження волі на один рік з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у закладах охорони здоров`я на один рік.

На підставі статті 75 КК України підсудного звільнили від відбування основного покарання, якщо він протягом іспитового строку, тривалістю один рік, не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов`язки.

Читайте також: За побиття співмешканки на Локачинщині чоловіку присудили 680 гривень штрафу.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024