У суді визнали невинним водія, якого виявили у Козлові з ознаками алкогольного сп'яніння

22 Січня 2021, 10:05
1829

До суду з Локачинського відділення поліції надійшли матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності за водіння у нетверезому стані. 

Про це йдеться у постанові районного суду від 13 січня. 

Встановили, що 21 листопада о 18:40 у Козлові по вулиці Центральній, чоловік керував автомобілем ВАЗ, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, чим порушив Правила дорожнього руху України.

Водій у судовому засіданні вину у вчиненні адміністративного правопорушення не визнав та пояснив, що огляд на стан алкогольного сп`яніння проводився з грубим порушенням Інструкції про порядок виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, а саме у відсутності свідків. Просить справу закрити за відсутністю складу адміністративного правопорушення, бо обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях.

У суді встановили, що огляд на стан алкогольного сп`яніння, проведений з порушенням вимог статті 266 КУпАП та Інструкції і є недійсним.

Відповідно до частини 3 статті 62 Конституції України, обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях.

Провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності  за частиною 1 статті 130 КУпАП, закрили у зв`язку з відсутністю події та складу правопорушення.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром