П'ять жінок з Локачинщини, які народилися у Тетянин день

25 Січня 2021, 12:00
2573

25 січня традиційно в Україні святкують Тетянин день. Жінок з таким іменем на Локачинщині є чимало.

А от Тань, які народились саме цієї святкової дати, негусто. Хоча віднайти і поспілкуватися з кількома із них нам все-таки вдалося. Про це пише журналістка Людмила Мельничук Богута.

ТЕТЯНА САВЧУК СЕЛО ЗАЛУЖНЕ:

«Народилась я у Тетянин день, тому ім’я, як кажуть, «вибрала» собі сама. Мама розповідала, що тоді не знали – хлопчик чи дівчинка народиться, тому й ім’я дитині не думали. Вважали, що заздалегідь і не варто цього робити. В нас так і мій старший брат Степан, і менший Ілля «вибрали» собі імена. В 10 класі, де навчаюсь, лише я – Таня. Коли маленькою була, рідні ще й Танюшкою називали. Ім’я своє мені подобається», – ділиться дівчина.

1

ТЕТЯНА КОМАР, СЕЛО ПРИВІТНЕ:

«Я мала бути Сніжаною і народитись в лютому. Тепер думаю: «Добре, що я не Сніжана». Як кажуть батьки: «Ти сама собі ім’я обрала». В нашій родині більш Тетян нема. В дитинстві батьки називали Танюшею, а бабуся – Тетянкою. А от своїх діток назвали з чоловіком так, як і планували – Станіслав, Владислав, Вероніка. Хоча, якби вони народились у якесь велике свято, то обов’язково звернули б на це увагу», – розповідає молода жінка, мама трійнят.

ТЕТЯНА БУГАЙЧУК, СЕЛИЩЕ ЛОКАЧІ:

«У батьків суперечок щодо того, як мене назвати, не виникало. Бо ж народилась 25, на Тетяни. У мами, правда, були раніше якісь варіанти, але тато, поглянувши в календар, сказав: «Буде Таня». Мама інколи мене ще Тетянкою називає. Так звуть і мою тітку – татового брата дружину. Гарне ім’я. Іншого для себе й не уявляю. Завжди багато теплих слів від рідних та друзів цього святкового дня приймаю – і з днем народження, і з Тетяною вітають», – каже співрозмовниця.

ТЕТЯНА ГАПІЙ, СЕЛО ХОРІВ:

«Ім’я Таня мені до вподоби. З розповідей батьків, вони навіть не задумувались над тим, у який саме день я народилася. Про свято дізнались одразу після пологів від медсестри, яка, привітавши, наголосила, що їх донечка сама собі ім’я обрала. Нині називають по-різному: мама найчастіше – Танюшкою, подруги – і Таня кажуть на мене, і Танюша», – розповідає дівчина, якій 25 січня виповниться 18.

ТЕТЯНА КОСТРОВСЬКА, уродженка ПРИВІТНОГО:

«За словами батьків, я мала бути Лєна чи Катя. Оскільки народилась 25 січня, то назвали Тетяною. Цього року у мене, можна сказати, потрійне свято, адже плюс до всього зустрічатиму ще й своє 25-річчя. Святкую день народження, зазвичай, в сімейному колі, обов’язково з тортиком», – ділиться молода жінка, яка нині проживає на Горохівщині. 

Щирі вітання усім, кого звуть Тетяна! Нехай Свята Тетяна завжди буде вашою заступницею та покровителькою.

З ТЕТЯНАМИ спілкувалась ЛЮДМИЛА МЕЛЬНИЧУК

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024