113 тисяч волинян понад три місяці не сплачують за спожитий газ

25 Січня 2021, 14:02
605

У 2020 році борг волинян за газ зріс на 20% у порівнянні з 2019 роком. Станом на 31 грудня боргові зобов’язання населення області перед ТОВ «Волиньгаз Збут» становлять близько 590 мільйонів гривень.

У 2020 році клієнти «Волиньгаз Збуту» спожили майже 197 мільйонів кубометрів природного газу. Це на три мільйони кубометрів більше, ніж у 2019 році. Про це повідомляють у пресслужбі підприємства.

Директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук зазначив, що збільшення використання газу у 2020 році пов’язане з введенням карантинних обмежень. Люди більше часу проводили вдома, відповідно й використовували більше енергоресурсів.

Разом з тим збільшилася і заборгованість за блакитне паливо. 113 тисяч волинян понад три місяці не сплачують за спожитий газ. Лідерами по несплаті за природний газ залишаються мешканці Луцька та Луцького району, Ковеля, Нововолинська, Володимира-Волинського.  

«61% наших клієнтів, які проживають у Луцьку, не сплачують за газ три і більше місяців. Схожа ситуація і в інших містах. Загалом, довгострокову заборгованість мають 45% клієнтів ТОВ «Волиньгаз Збут», – констатує Микола Тищук.

Читайте також: «Волиньгаз Збут» закликає волинян розпочати Новий рік без боргів за газ

У ТОВ «Волиньгаз Збут» наголошують, що згідно з Правилами постачання природного газу, сплачувати за спожите блакитне паливо необхідно щомісячно, не пізніше 25-го числа місяця, наступного за розрахунковим.

Для волинян, які не мають змоги заплатити заборговану суму відразу, «Волиньгаз Збут» дає можливість укласти договір реструктуризації та виплачувати борг частинами.

Згідно з Положенням про порядок призначення житлових субсидій, споживач, який боргує за газ понад три місяці, а сума заборгованості перевищує 20 неоподаткованих мінімумів (340 гривень), може залишитися без допомоги держави на оплату житлово-комунальних послуг.

Довідка. ТОВ «Волиньгаз Збут» найбільший постачальник природного газу для побутових споживачів  в регіоні. Компанія упродовж п’яти років безперебійно постачає блакитне паливо у понад 250 тисяч домоволодінь.

Читайте також: Луцьк, Нововолинськ, Ковель, Володимир-Волинський – міста, де найбільше боргують за спожитий газ

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024