У Локачах судили чоловіка, який повідомив слідчому про неправдиву крадіжку телефона

29 Січня 2021, 09:00
812

На Локачинщині судили чоловіка, який дав поліцейським за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення.

Про це йдеться у вироку районного суду від 15 січня. 

Досудовим розслідуванням встановили, що підсудний 12 листопада, о 22:40, повідомив слідчого Локачинського відділення поліції про викрадення у Линеві невідомими особами його мобільного телефону.

Тобто чоловік повідомив про вчинення кримінального правопорушення (злочину), передбаченого частиною 2 статті 185 КК України, що не відповідало дійсності, оскільки його майно ніхто не викрадав, а вказаний мобільний телефон належить жителю цього ж села, якого той втратив з власної необережності.

Таким чином, підсудний вчинив кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 383 КК України, тобто завідомо неправдиво повідомив слідчому про вчинення кримінального правопорушення.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою винуватість визнав повністю. Зазначив, що шкодує про вчинене, щиро розкаюється, більше таких дій вчиняти не буде, просив суворо не карати.

У суді чоловіка визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого частиною 1 статті 383 КК України, і призначили йому покарання у виді обмеження волі на один рік.

На підставі статей 75, 76 КК України його звільнили від відбування призначеного покарання у виді обмеження волі з випробовуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 1 (один) рік не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024