Близько тисячі волинських родин споживає блакитне паливо за ціною 4,49–5,49 гривень за кубометр

29 Січня 2021, 14:26
896

Ціна газу у платіжках українців не є сталою, а змінюється щомісяця. Як правило, вона залежить від попиту на ресурс. З настанням опалювального сезону збільшується споживання природного газу, відповідно зростає його вартість. Весною, зазвичай, ресурс дешевшає.

Сезонне здорожчання природного газу відчули й волиняни. Так у січні вартість кубометра газу становить 9,92 грн, у лютому – 6,99 грн, – повідомляють у пресслужбі ТОВ «Волиньгаз збут».

Однак майже тисяча волинських родин не переймається підвищенням цін на блакитне паливо. Споживачі скористалися вигідною пропозицією від ТОВ «Волиньгаз Збут» та забезпечили себе до кінця опалювального сезону газом за 4,49–5,49 грн за кубометр.

«У серпні-вересні минулого року, в рамках акції «Твоя енергонезалежність», ми пропонували своїм клієнтам купити газ за літніми цінами. Цією можливістю скористалися близько тисячі домоволодінь. Волиняни зарезервували більше мільйона кубометрів природного газу. За три місяці учасники акції спожили 490 тисяч кубометрів ресурсу», – зауважує директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

Читайте також: 113 тисяч волинян понад три місяці не сплачують за спожитий газ

Свій «газовий запас» учасники акції споживатимуть до 31 березня. Якщо куплений резерв газу буде витрачено раніше – зможуть отримати блакитне паливо на загальних умовах – за поточною ціною у період споживання. Якщо станом на 1 квітня 2021 р. об’єм використаного ресурсу буде меншим передплаченого, залишок коштів буде повернено або зараховано на рахунок майбутніх платежів. Слідкувати за використанням свого «газового запасу» волиняни можуть у щомісячному рахунку від постачальника.

Довідка: ТОВ «Волиньгаз Збут» – найбільший постачальник природного газу для побутових споживачів в регіоні. Компанія упродовж п’яти років безперебійно постачає блакитне паливо у понад 250 тисяч домоволодінь.

Читайте також: Луцьк, Нововолинськ, Ковель, Володимир-Волинський – міста, де найбільше боргують за спожитий газ

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39