Конюхи: сільська староста організувала для місцевих зимові розваги «Конюховель»

30 Січня 2021, 19:30
4776

Зими нині рідко тішать нас сніжно-морозною погодою, тож краяни не упускають жодної можливості пограти в сніжки чи стати на лижі у сприятливі для цього дні. В Конюхах, до прикладу, новопризначена сільська староста Оксана Маняк і взагалі нещодавно організувала активний відпочинок для усіх місцевих жителів.

На цю ідею, як розповідає, надихнув гарно проведений час у колі сім’ї. Пані Оксана подумала, а чому б не зібратись так гуртом із односельцями, подарувати свято кожній дитині. На своїй сторінці у Фейсбук жінка опублікувала пост, закликавши усіх бажаючих на Водохреще провести дозвілля на свіжому повітрі.

Ініціативу люди підтримали, адже невід’ємними атрибутами масового дійства мали стати санки та хороший настрій. Локацію для катання організаторка теж вдалу обрала. Це висока гірка, куди зимою завжди поспішали місцеві. Власне, багато із них цього дня прийшли сюди вже разом зі своїми дітьми, а хтось – із онуками.

«У засніжені Карпати їхати далеко, а наш Конюховель – під боком. Було дуже атмосферно та весело, адже на ковзанку прибули не тільки односельці, а й жителі навколишніх сіл. Санками гасали усі, незалежно від віку. Я і сама молодість залюбки пригадала. А діти без зупину випробовували слизьку вершину: і на швидкість змагались, паравозиком їздили. Словом – відпочили ми на славу. Навіть хором колядували. Погода видалася дуже сприятливою для зимових розваг», – ділиться враженнями Оксана Маняк.

1

До організації цієї, здавалося б, не хитрої затії сільська староста віднеслась серйозно. Разом із чоловіком табличку із написом «Конюховель» виготовили, а ще пані Оксана подбала, щоб гості мали тут чим зігрітись та підкріпитись.

«Ми підготувались заздалегідь… Із солом’яних тюків облаштували столики. Малечу частували печивом, цукерками, мандаринами. Усі бажаючі могли випити також гарячого чаю, а дорослих ще глінтвейном пригощали. Хтось на лоні природи палив багаття, шашлики смажили», – додає співрозмовниця.

Таке дійство в Конюхах відбувалось вперше. Усім воно дуже сподобалось. Односельці дякували піні Оксані особисто, багато теплих відгуків згодом залишили і на її сторінці у соціальній мережі. Тож сільська староста, підбадьорена успіхом свого починання, планує колективні зимові розваги у рідному селі зробити традиційними.


Павло КОСТЮЧКО

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024