Команда CID MEDIA GROUP

Флешмоби, машина часу та ретро-фото: як Район.Історія об’єднує читачів

03 Лютого 2021, 16:53

Розказати таємниці Волині, привернути увагу до її краси, розповісти про виняткові долі людей та пам’яток – це велика ідея проєкту Район.Історія.

Редакція вірить, що минуле – захопливе і важливе, та майстерно доводить це читачам. 

«Район.Історія розказує про минуле цікаво. Так, ніби за великим сімейним столом чи під теплою грубою в бабусиному домі. Район.Історія – це жива, щира, натхненна спільнота», – пишуть на фейсбук-сторінці видання.

Команда об’єднує читачів навколо великої історичної ідеї та показує, що минуле у кожного своє, але історія – спільна.  Для того, щоб привернути увагу до давнини, команда проводить флешмоби у соцмережах та акції офлайн.

Так, у рамках проєкту редакція організувала атмосферну ретро-фотосесію у Музеї науки і техніки. Усі, хто вболіває за Район.Історію та фінансово їй допомагає, прийшли у зазначене місце у вказаний час і залишились задоволеними. Адже організаторам вдалося втілити у життя нереальне – переміститися у часі.

Читайте також: Станьте фундаторами видання Район.Історія та отримайте подарунок

Кімната у стилі 80-х, старі валізи та колоритний килим перемістили присутніх у радянські роки. Ретро автівка, друкарські машинки й платівки із хітами 20 століття стали справжньою машиною часу. Завдяки раритетним експонатам та вінтажним образам гостям вдалося повернутися у минуле.

«Ця ретро-фотосесія була для нас дуже емоційною, теплою», – розповіла керівниця інноваційних проєктів у CID  MEDIA GROUP Наталія Пахайчук.



Хоч видання розпочало роботу під час карантинних обмежень і переживає чимало труднощів, йому вдалося опублікувати десятки важливих статей та розвідок. Проте, щоб працювати ще активніше, залучати талановитих авторів, подорожувати областю та досліджувати архіви, команді потрібні чималі кошти.  

Читайте також: Район.Історія на Спільнокошті підтримало сто доброчинців

Для цього Район.Історія запустила кампанія зі збору грошей на Спільнокошті. Мета – амбітна – 150 тисяч гривень за сто днів. Завдяки небайдужим та свідомим доброчинцям вдалося зібрати вже понад третину суми. Та на цьому команда не може зупинитися, адже щоб отримати додаткові 150 тисяч від грантодавців, потрібно зібрати стільки ж на сайті Спільнокошту.

«Маленькими, але впевненими кроками ми наближаємося до омріяної мети. Здається, ніби тримаємо за руку кожного із доброчинців, аби не втратити віру та сили. Так, нам складно, але завдяки кожному із фундаторів ми не опускаємо рук. Ми ж не маємо права здатися. Як і наша Історія та країна — ми нескорені», – пишуть у фейсбук-сторінці видання.

Район.Історія надихала користувачів соціальних мереж. Проєкт запустив флешмоб #ЦінаІсторії. Згідно з правилами, кожен розповідав свою історію, публікував пам’ятне фото та допомагав виданню на будь-яку посильну суму. Чимало волинян долучилися: хтось пригадав дитинство, дехто розкрив секрети родинних фото, але кожен відчув цінність минулого. 

Читайте також: Сім текстів січня від Район.Історія

Неодноразово Район.Історія нагадує, що їм важливий кожен внесок. У редакції кажуть, що незалежно від суми, це – прояв любові. 

«Подаруйте нам любов. Завдяки якій ми зможемо віддати вам значно більше – таємниці Великої Волині. Ми знаємо, що у любові нема ціни, кожен дарує посильно. Пам'ятаєте шоколадки у вигляді монет та радість, яку вони можуть принести дітям. Так і проєкту Район.Історія важлива кожна гривня. Адже якщо кожен читач поділиться із проєктом шоколадкою, що коштує гривень 20, то нам вдасться зібрати половину суми! 4000 читачів×20 гривень = 80 000 гривень.  Сума не така і захмарна, якщо об'єднатися», – пишуть у фейсбук-сторінці видання.

Район.Історія прагне показати на Волині є чимало прекрасних об’єктів та пам’яток, які залишаються поза увагою.

Якщо ви хочете зробити історію краю відомою та підтримати проєкт – допоможіть виданню на будь-яку посильну суму за посиланням: https://biggggidea.com/project/rajonistoriya/

Читайте також: Без фейків і маніпуляцій: сайт Район.in.ua перевірили на дотримання стандартів