Кулінарія на районі: жителька Манькова поділилася рецептом «княжих розтріпок»

07 Лютого 2021, 16:00
Фото «княжих розтріпок» Марти Похилої 1686
Фото «княжих розтріпок» Марти Похилої

Інтернет-видання Район.Локачі започатковує нову рубрику «Кулінарія на районі». Тут жителі та жительки Локачинщини ділитимуться найсмачнішими та найоригінальнішими кулінарними шедеврами. 

Рубрику відкриває жителька Манькова Марта Похила. Вона поділилася з Район.Локачі смачним рецептом «княжих розтріпок» – ніжна, легка і дуже смачна страва з курки.

«Такі собі котлетки-оладки, які виходять неідеальної і трохи розтріпаної форми, через що і прижилася така назва страви. Приготувати їх можна на швидку руку з мінімумом інгредієнтів на сніданок або вечерю. За бажанням, можете додавати подрібнену цибулю і тертий сир, вони додадуть ще більше ніжності і соковитості», – розповідає Марта. 

Інгредієнти:

  • Філе курки 3 штуки;
  • Майонез 2-3 столові ложки;
  • Яйце куряче 1 штука;
  • Борошно або крохмаль 2-3 столові ложки;
  •  Часник 3 зубчики;
  • Сіль, перець – до свого смаку;
  • Щіпка карі;
  • Рослинна олія для смаження;

Рецепт приготування оладок з курки (розтріпок):

1. Філе куряче нарізати на дрібні шматочки, викласти в глибоку миску.

2. Додати майонез, яйце, сіль і перець, карі, подрібнений часник і борошно або крохмаль.

2. Додати майонез, яйце, сіль і перець, карі, подрібнений часник і борошно або крохмаль

3. Добре перемішати. Якщо використовуєте крохмаль – залиште на 30 хвилин цю масу постояти.

4. Сковороду з рослинною олією добре розігріти. Ложкою викладати готову масу і смажити як оладки до золотистого кольору з двох сторін. Ця страва не вимагає додаткової термічної обробки, курка дуже швидко і добре прожарюється.

Подавати курячі розплітання можна з овочевими гарнірами, а також з соліннями, з різними кашами і макаронами.

Смачного!

Якщо ви хочете стати героями нашої рубрики, пишіть нам на сторінку у фейсбуці, або у коментарях під цим дописом! З радістю опублікуємо ваші рецепти на Район.Локачі.





 

ФОТО Марти ПОХИЛОЇ

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024