Кулінарія на районі: жителька Манькова поділилася рецептом «княжих розтріпок»
Інтернет-видання Район.Локачі започатковує нову рубрику «Кулінарія на районі». Тут жителі та жительки Локачинщини ділитимуться найсмачнішими та найоригінальнішими кулінарними шедеврами.
Рубрику відкриває жителька Манькова Марта Похила. Вона поділилася з Район.Локачі смачним рецептом «княжих розтріпок» – ніжна, легка і дуже смачна страва з курки.
«Такі собі котлетки-оладки, які виходять неідеальної і трохи розтріпаної форми, через що і прижилася така назва страви. Приготувати їх можна на швидку руку з мінімумом інгредієнтів на сніданок або вечерю. За бажанням, можете додавати подрібнену цибулю і тертий сир, вони додадуть ще більше ніжності і соковитості», – розповідає Марта.
Інгредієнти:
- Філе курки 3 штуки;
- Майонез 2-3 столові ложки;
- Яйце куряче 1 штука;
- Борошно або крохмаль 2-3 столові ложки;
- Часник 3 зубчики;
- Сіль, перець – до свого смаку;
- Щіпка карі;
- Рослинна олія для смаження;
Рецепт приготування оладок з курки (розтріпок):
1. Філе куряче нарізати на дрібні шматочки, викласти в глибоку миску.
2. Додати майонез, яйце, сіль і перець, карі, подрібнений часник і борошно або крохмаль.
2. Додати майонез, яйце, сіль і перець, карі, подрібнений часник і борошно або крохмаль
3. Добре перемішати. Якщо використовуєте крохмаль – залиште на 30 хвилин цю масу постояти.
4. Сковороду з рослинною олією добре розігріти. Ложкою викладати готову масу і смажити як оладки до золотистого кольору з двох сторін. Ця страва не вимагає додаткової термічної обробки, курка дуже швидко і добре прожарюється.
Подавати курячі розплітання можна з овочевими гарнірами, а також з соліннями, з різними кашами і макаронами.
Смачного!
Якщо ви хочете стати героями нашої рубрики, пишіть нам на сторінку у фейсбуці, або у коментарях під цим дописом! З радістю опублікуємо ваші рецепти на Район.Локачі.
ФОТО Марти ПОХИЛОЇ
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром