Медійників Волині та Рівненщини запрошують на Школу культурної журналістики

09 Лютого 2021, 10:00
544

Район.in.ua та Дім Європи запрошують представників/представниць медіа та культурних інституцій Рівненщини та Волині на Школу культурної журналістики. 

Проєкт триватиме упродовж лютого-березня. З 19 до 21 лютого відбудеться онлайн навчання для широкої аудиторії слухачів, 27 лютого запланований візит учасників у МСУМК та зустріч з письменником, а з 1 по 28 березня відібрані слухачі школи працюватимуть над матеріалами про культуру у своїх містах та громадах.

Школа Культурної журналістики – це курс для журналістів/журналісток, блогерів/ блогерок, авторів/авторок, культурних менеджерів/менеджерок та усіх, хто пише про культуру, або ж хоче навчитись працювати із культурними темами.

Продовженням навчання стане конкурсний відбір 20 учасників, які зможуть взяти участь у практичній частині проєкту, що передбачає екскурсію у Музеї сучасного мистецтва Корсаків та учать у прес каві з письменником. Також відібрані учасники школи зможуть долучитись до написання матеріалів на культурну тематику під керівництвом менторів. 

Серед спікерів Школи культурної журналістики – культурологиня, телепродюсерка, керівниця публічних комунікацій Мистецького арсеналу Тетяна Пушнова, керівник медіапроєкту The Ukrainians Тарас Прокопишин та продюсерка радіо «Культура» Ірина Славінська. 

В рамках проєкту консалтингова компанія Jnomics проведе тренінг для учасників на тему формування культурної спільноти навколо медіа.

«Ми організовуємо цю школу, щоб дати практичні знання охочим розвиватись у сфері культурної журналістики та навчитись робити якісний контент про регіональне та локальне культурно-мистецьке життя. Учасники школи матимуть змогу набути нових знань у професійній сфері, перейняти досвід у спеціалістів, які працюють з темами культури, а також практично застосувати це у написанні тестів. Крім того, це буде можливістю налагодити комунікацію між людьми, що розвивають сферу культури та пишуть про мистецтво на території Волині та Рівненщини», – розповіла організаторка Іванна Антонюк.

Для участі у Школі культурної журналістики потрібно заповнити реєстраційну форму: https://bit.ly/2Nap5KI

Перевага надається журналістам та активістам з громад та локальних ЗМІ. 

Деталі на сторінці події у фейсбуці: www.facebook.com/events/229579022132722

«Школу культурної журналістики» підтримує Європейський Союз за програмою Дім Європи. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39