Жителька Козлова створює ароматне медове печиво

14 Лютого 2021, 12:11
2261

За ароматним медовим печивом, оформленим на всяк смак, до Оксани Хімічук з Козлова звертається чимало поціновувачів солоденьких сюрпризів. Нині – напередодні Дня закоханих, у любительки кондитерської справи знову кипить робота.

Їстівні валентинки-сердечка виготовляє виключно із натуральних інгредієнтів. Багато старань і любові також вкладає в декорування, даючи волю фантазії та дослухаючись до забаганок замовників. Каже, хоч клопітно, але в радість. Бо справа до душі. Про це пише журналістка районної газети Людмила Мельничук Богута.

Солодке хобі пані Оксани виникло не на порожньому місці. Випікати смаколики – найбільше торти, любила й раніше. А поїздка за кордон додала у скарбничку кондитерського досвіду ще чимало потрібних знань.

«До того я довгий час працювала бухгалтером у відділі освіти. Потім захотілось в місто. В Луцьку знову мала справу з документацією (в управлінні охорони здоров’я). «Паперову» роботу я в принципі люблю, але не влаштовувала зарплата. В пошуках кращого поїхала до Польщі. Знайома, яка саме працювала на кондитерській фабриці, запропонувала спробувати і мені такого хліба. Співбесіду пройшла успішно, бо на тісті і кремах зналася непогано. Першим завданням як кондитерці було випікання медового печива. Згодом більше часу проводила над декоруванням тортів. «Малювати» хотіла і любила. Півтора року роботи на цукерні – дуже хороша школа для мене», – розповідає Оксана Василівна.

Набутий досвід майстрині став у пригоді щойно приїхала додому. За порадою сина, свої творіння почала виставляти в Інтернеті. До кожного свята, як от Новий рік, святого Миколая, Тетянин день тощо, любителів дивувала новими тематичними медовими шедеврами. Спочатку їх випікала за таким рецептом:

  • 400 г борошна;
  • 10 г порошку для випічки;
  • 1 ст. л кориці;
  • 1 пачка (20 г) приправи для печива.
  • (Сухі інгредієнти змішати).
  • 200 г масла;
  • 150 г цукру;
  • 50 г меду;
  • 4 яйця;
  • 50 мл молока.

Цукор, мед, яйця та молоко добре вимішати і поставити на водяну баню до того часу, поки не розчиниться цукор. Додати масло (щоб розтопилось). Відставити до охолодження. Потім рідку масу вилити у вимішані сухі інгредієнти і замісити тісто.

Згодом пані Оксана дещо змінювала складники такої випічки, щоразу вдосконалюючи смакові якості.

«Нині приправу, до якої входить 7 найменувань спецій, роблю сама. Довелося трохи поморочитися, добираючи, наприклад, ідеальні пропорції імбиру, кардамону, кориці, гвоздики, мускатного горіха. А ще в рецепті немає молока і яєць. Гадаю, ці інгредієнти дають твердість тісту й воно не так довго зберігається (гарантований термін придатності медових пряників – пів року)», – каже співрозмовниця.

Прикрашати солодощі любителька кондитерської справи також стала більш вигадливо. Хорошими помічниками нині в оформленні печива-валентинок є закордонні сайти, а також – бажання замовників. Тож кожен з таких презентів для коханих та найдорожчих людей вдається направду унікальним. На солодких творіннях різних розмірів та забарвлень – написи імен, освідчення в коханні, картинки романтичні та із зображенням мультиплікаційних сюжетів. А ще – политі шоколадом, посипані сушеними ягодами тощо.

Цілі набори медових сердець, виплеканими руками умілиці, чекають нині своєї години. Скоро на них будуть нанесені останні штрихи, на коробках і пакетиках зав’язані атласні стрічки. І смаколики, основним інгредієнтом якого (як не крути!) є любов, відправляться до своїх щасливчиків.



 

Людмила МЕЛЬНИЧУК

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024