Жителі Локачинщини боргують за газ понад дев’ять мільйонів гривень

17 Лютого 2021, 13:03
789

На Волині спостерігається критична ситуація з розрахунками побутових споживачів за природний газ.

Станом на початок лютого заборгованість населення перед  ТОВ «Волиньгаз Збут» складає 551,82 мільйона гривень. З них понад дев’ять мільйонів гривень – борг жителів Локачинщини, – повідомляє пресслужба компанії.

88% волинян порушують договірні відносини та несвоєчасно сплачують за блакитне паливо. Загалом боргові зобов’язання мають 222 тисячі жителів області. З них 105 тисяч не сплачують за газ три і більше місяців. 

Така ситуація негативно впливає на роботу компанії та загрожує стабільності газопостачання. Адже постачальник має завчасно закупити газ для своїх споживачів. Тож у компанії нагадують, що сплачувати рахунки за спожитий природний газ необхідно щомісяця до 25 числа.

«Зараз ми перебуваємо в піку опалювального сезону. Це призводить до збільшення використання природного газу. Зокрема у січні населення області спожило понад 29 млн кубометрів ресурсу. Разом з тим ми спостерігаємо й погіршення платіжної дисципліни. Найбільші суми боргують жителі великих міст – Луцька, Ковеля, Нововолинська, Володимира-Волинського, – зауважив директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

Він додав, що працівники компанії постійно комунікують із несумлінними споживачами, надсилають їм листи-попередження з проханням погасити заборгованість. У разі ігнорування звернень на безвідповідальних клієнтів очікують судові позови. А це, відповідно, додаткові витрати коштів та часу.

Так, лише з початку 2021 року ТОВ «Волиньгаз Збут» передав до суду 262 справи.

Своєю чергою компанія дякує споживачам,  котрі, попри складну ситуацію в країні, вчасно сплачують рахунки та нагадує, що в період пандемії досить зручно здійснювати оплату за спожитий газ за допомогою онлайн-сервісів, котрі дають змогу безпечно проводити розрахунки, переглядати історію платежів, контролювати зарахування оплати на рахунок:

 

 

Довідка: ТОВ «Волиньгаз Збут»  найбільший постачальник природного газу для побутових споживачів в регіоні. Компанія упродовж п’яти років безперебійно постачає блакитне паливо у понад 250 тисяч домоволодінь.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39