Знеструмлення закладу та евакуація: у лікарні в Локачах побували рятувальники. ФОТО

27 Лютого 2021, 10:30
1462

На базі центральної районної лікарні, що на вулиці Івана Франка, 19, у селищі Локачі відбулись тактико-спеціальні навчання за участю сил та засобів Локачинського підрозділу Управління ДСНС України у Волинській області.

Навчання відбулися 25 лютого. Про це повідомляють у пресслужбі рятувальників Волині

Захід організували з метою тренування особового складу пожежно-рятувальної служби щодо ліквідації пожеж та проведення пошуково-рятувальних робіт на об’єктах з масовим перебуванням людей, а також вдосконалення взаємодії між службами екстреного реагування району.

За легендою навчань, внаслідок короткого замикання електромережі в реєстратурі Локачинської центральної районної лікарні, розташованій на першому поверсі адміністративного корпусу, виникла пожежа. На момент прибуття вогнеборців її площа склала 20 метрів квадратних. Вогонь швидко набирав обертів, існувала загроза його розповсюдження на інші приміщення установи.

Читайте також: На водоймах Локачинщини побували рятувальники.

У ході навчань відпрацювали дії працівників об’єкту, відповідальних за пожежну безпеку щодо своєчасного оповіщення про пожежу, евакуації пацієнтів та персоналу установи, забезпечення збереження матеріальних цінностей та запобігання поширенню вогню. Зокрема, до приїзду рятувальників адміністрація медичного закладу знеструмила всі приміщення, з будівлі евакуювали люди, вжили заходів для локалізації вогню первинними засобами пожежогасіння.

Під час тренувальної операції співробітники ДСНС здійснили розвідку та врятували із задимленого середовища одного умовно-потерпілого чоловіка. Його передали працівникам швидкої допомоги. Для рятування людини залучалась пожежна автодрабина. Одночасно з пошуково-рятувальними роботами, вогнеборці, провели бойове розгортання із прокладенням магістральних ліній у складі ланок газодимозахисної служби здійснили локалізацію та подальшу ліквідацію умовної пожежі.

Читайте також:




 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024