В Україні запрацювала онлайн система «е-Ветеран»

01 Березня 2021, 10:19
453

Відтепер за допомогою звичайного смартфона, ПК чи ноутбука можна цілодобово отримати найповнішу інформацію про санаторно-курортні заклади, суб’єкти надання послуг із психологічної реабілітації, які працюють з ветеранами.

Мінветеранів презентувало новостворений ветеранський ресурс – система інформаційних сервісів «е-Ветеран». Про це повідомили на Урядовому порталі.

Це – сучасна інформаційно-довідкова система, розроблена спеціально для ветеранів війни, у якому узагальнено інформацію щодо послуг з психологічної допомоги та санаторно-курортного лікування.

За словами міністерки у справах ветеранів України Юлії Лапутіної, впровадження системи підвищить поінформованість ветеранської спільноти щодо пільг і послуг та значно покращить процедуру користування ними.

«Сервіс «е-Ветеран» створений ветеранами для ветеранів і про ветеранів. Тому для нас дуже важливо, щоб ця система була досконалою і користувачі були задоволені роботою сервісу. Цього можна досягти лише отримавши відгуки після тестування системи користувачами. Тому закликаю ветеранів до комунікації і зворотного зв’язку. Давайте разом покажемо приклад державно-суспільного партнерства, яке зміцнить нашу ветеранську спільноту і покращить якість ветеранських послуг», – сказала Юлія Лапутіна.

Міністерка також подякувала Офісу ОБСЄ в Україні за підтримку цього проекту і підкреслила, що це лише початок спрощення доступу захисників до послуг, які надаються державою. Розпочата Міністерством робота по вдосконаленню ветеранських сервісів, які увійшли, до плану цифрової трансформації країни, буде продовжена.

Координатор проектів ОБСЄ в Україні посол Генрік Вілладсен наголосив, що Мінветеранів залишається важливим партнером ОБСЄ та запевнив, що і надалі будуть підтримувати розвиток ветеранських сервісів в Україні.

«Починаючи з 2016 року координатор проектів ОБСЄ підтримує національного партнера - Міністерство у справах ветеранів у розбудові ефективної системи психологічної реабілітації ветеранів. Це дуже важливий напрямок від якого залежить успішне повернення ветеранів до мирного життя. Саме тому ми підтримали Міністерство і допомогли розробити цифрову систему послуг «е-Ветеран», яка спростить складний «паперовий» процес отримання послуг», – зауважив координатор проектів ОБСЄ в Україні посол Генрік Вілладсен.

Він також додав, що система е-Ветеран складатиметься з кількох модулів, які будуть надавати вичерпну інформацію щодо відповідних процедур та сервісів, якими зможуть скористатися ветерани.

«Сьогодні ми презентували перший модуль системи «е-Ветеран», який містить в собі інформаційний довідник щодо наявних послуг в сфері лікування та психологічної допомоги та процедури, які потрібно пройти для отримання відповідної допомоги. Цей довідник містить в собі карту України з надавачами послуг, що дозволяє шукати і обирати відповідні заклади згідно до тих критеріїв, які потрібні ветеранам з різних куточків України. Переконаний, що запровадження такої сучасної системи е-Ветеран і взагалі, надання державою онлайн послуг, значно спростить отримання їх ветеранами, а також дозволить їм легше вирішувати наявні проблеми, що дуже важливо у зв’язку з пандемією», – сказав координатор проектів ОБСЄ в Україні посол Генрік Вілладсен.

Нагадаємо, що інформаційно-довідкова система створена Координатором проектів ОБСЄ в Україні на запит Міністерства у справах ветеранів України у рамках проекту «Соціальна та психологічна реабілітація населення, що постраждало внаслідок конфлікту».

Посилання на «е-Ветеран» https://sis.mva.gov.ua/

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024