Уряд змінив правила щодо перевезення дітей в автокріслах

28 Лютого 2021, 14:30
928

На своєму засіданні Уряд схвалив постанову «Про внесення змін до Правил дорожнього руху», що підвищують безпеку пересування дітей в автокріслах і вводять європейські підходи та правила перевезень.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, йдеться на Урядовому порталі.

«Безпека на дорозі – це пріоритет №1. Особливо, якщо це питання стосується наших дітей. В Україні вже посилена відповідальність водіїв за порушення правил перевезення дітей не в автокріслах. І ми продовжуємо вдосконалювати законодавство, запозичуючи та імплементуючи ключові європейські підходи та правила у підвищенні безпеки цих перевезень», – наголосив Владислав Криклій.

Схвалені зміни до ПДР:

  • визначають особливі вимоги до установлення дитячих утримуючих систем в транспортних засобах (наприклад, щоб автокрісло відповідало зросту дитини);
  • визначають перелік транспортних засобів, щодо яких допустимі виключення норми використання дитячих утримуючих систем (наприклад, автобуси, карети швидкої, інший спеціалізований транспорт);
  • замінюють термін «спеціальні засоби», який застосовується у чинних ПДР на термін «дитяча утримуюча система».

Постанова була розроблена Мінінфраструктури з метою приведення у відповідність актів Уряду до Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей».

Довідково: дитяча утримуюча система – обладнання, що здатне утримувати дитину в сидячому або нахиленому положенні, яка у разі зіткнення або різкого гальмування транспортного засобу зменшує небезпеку травмування дитини, що в ньому знаходиться, шляхом обмеження рухливості її тіла.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024