Українці зможуть записатися до листа очікування на вакцинацію від COVID-19 через Дію

01 Березня 2021, 11:26
568

Міністерство цифрової трансформації України готує інструмент, що забезпечить процес запису до листа очікування на вакцинацію від COVID-19 через застосунок та портал Дія.

Фахівці Мінцифри розробили технічну частину надання послуги. Про це розповів віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі Громадського радіо, пише Урядовий портал.

«Ми спільно з МОЗ запускаємо послугу запису до листа очікування вакцинації в Дії. Мінцифри дбає про особисту безпеку кожного українця. Ми робимо усе для мінімізації контакту між людьми, щоб українці не стояли у чергах, не збирали зайві папірці для отримання державних послуг. Особливо, якщо це стосується такого важливого питання, як вакцинація», – заявив Михайло Федоров.

Кожен охочий матиме змогу з 1 березня записатися до списку очікування на вакцинацію від COVID-19. Зробити це можна буде в застосунку чи на порталі Дія. Також можна записатися через національний контакт-центр МОЗ: 0 800 60 20 19.

Мінцифри вже проводить внутрішнє альфа-тестування послуги в Дії. Українцям, які будуть в електронній черзі, запропонують записатись до пункту щеплення, обравши конкретну дату та час візиту. Відповідно до етапу, який визначено Дорожньою картою з вакцинації. Окрім послуги, у Дії також будуть доступні відповіді на поширені запитання українців.

Така організація процесу дозволить мінімізувати контакти та черги, допоможе чітко бачити детальнішу картину системи записів. Це дозволить Міністерству охорони здоров’я розробити логістичний план та зрозуміти реальний попит на вакцину. Крім того, реєстрація через Дію матиме значний антикорупційний ефект для країни.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024