Іпотека 7% стартувала: куди звертатися по кредит на житло

02 Березня 2021, 09:05
785

Україні перші родини отримали кредити за програмою «Доступна іпотека 7%».

Церемонія підписання договорів між банками та позичальниками відбулась під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Розвиток правосуддя», – інформують у пресслужбі Кабміну. 

«Вітаю щасливих власників квартир. Ті, хто хоче покращити свої житлові умови, можуть долучитися до програми. Звертайтеся в банки, їхній список і список агентів можна знайти на сайті Фонду розвитку підприємництва. Необхідні для отримання кредиту кроки також можна знайти на сайті», – зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Як додав заступник міністра фінансів Юрій Драганчук, у рамках програми «Доступна іпотека 7%» перші кредитні угоди з позичальниками підписують АТ «ОТП Банк» та АБ «Укргазбанк». Так, перші іпотеки отримають сім'ї Лапченко і Максим'юк.

Про іпотечну програму можна дізнатися на сайті Фонду розвитку підприємництва, а за деталями слід звертатися до банків, які беруть участь у ній.

Стати учасником державної програми може будь-яка українська родина, іпотека може надаватися під житло на первинному ринку, майнові права на квартири та будинки з ділянками, а також квартири на вторинному ринку, які були введені в експлуатацію після 2018 року.

Нещодавно перші сім українських банків підписали угоду з Фондом розвитку підприємництва про компенсацію з держбюджету частини кредитної ставки до рівня 7% річних. Це - ПриватБанк, Ощадбанк, Укргазбанк, Глобус банк, ОТП банк, Мегабанк, Кредобанк.

Читайте також: Українці можуть платити за комуналку на 50% менше, – міністр розвитку громад



Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024