На Локачинщині невідомі прив'язали бродячу собаку до кущів

03 Березня 2021, 17:56
Фото місцевої жительки 4299 Джерело: Наталія Ващук
Фото місцевої жительки

У Кисилині невідомі прив'язали бродячу собаку тросом у кущах в полі. 

Про це виданню Район.Локачі повідомила місцева мешканка Наталія Ващук

Жінка побачила собаку на своєму полі. Розповідає, що боялася підходити до тварини, адже та гарчала. Тоді вона зателефонувала офіцеру Затурцівської громади, який зв'язався із сільським старостою. 

Староста допоміг визволити пса із пастки. 

Також, з власних джерел стало відомо, що так невідомі «боряться із бродячими собаками». Кажуть, що у селі нещодавно виявили чотири забитих собаки, та щеня із перебитими лапками. 

Читайте також: 

Довідково: адміністративна відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, а саме знущання з тварин, завдання побоїв або вчинення інших насильницьких дій, що завдали тварині фізичного болю, страждань і не спричинили тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, залишення тварин напризволяще, у тому числі порушення правил утримання тварин, застосовується у вигляді накладення штрафу від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.

Кримінальна відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, у тому числі безпритульними тваринами, що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини, а також нацьковування тварин одна на одну чи інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, публічні заклики до вчинення діянь, які мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, а також поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій – застосовується у виді  штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024