Юна жителька Локачинщини представила свою виставку ікон

15 Березня 2021, 10:20
Марина Харчун представила свою виставку ікон 1487
Марина Харчун представила свою виставку ікон

У Нововолинському науковому ліцеї-інтернаті відбулася виставка юної уродженки села Цевеличі, учениці 10 класу Марини Харчун.

У кожної людини в житті є моменти, коли вона звертається до Бога і так робить Марина, приступаючи до написання ікон. Обов’язково звільняється від поганих думок, молиться та промовляє: «Боже, допоможи!». Про це пише БУГ.

Марина Харчун народилася в селі Цевеличі Локачинського району, навчалася в Козлівській загальноосвітній школі й у 2020 році прийшла на навчання до Нововолинського наукового ліцею-інтернату у 10-А клас.

Читайте також: Жителька Локачинщини створює креативні речі з паперової лози.

Як розповідає школярка, все почалося спонтанно. У 12 років виявилося бажання малювати, вона ніде цьому не вчилася. Першими роботами були краєвиди села, потім портрети. Дівчина малювала усе, що бачила. У вільну хвилину брала у руки олівці й творила.

І з легкої руки бабусі Антоніни Миколаївни спробувала намалювати ікону. Першою роботою був образ архангела Михаїла і після схвальних відгуків родини взялася й за інші.

Читайте також: Для жительки Шельвова рукоділля є окрасою та невіддільною частиною життя.

«У травні минулого року спробувала себе в іконописі. Я пам’ятаю, тоді був теплий сонячний день, вихідний. Коли я писала ікону, було тепло на дворі та на душі», – пригадує дівчина.

Творчий доробок юної художниці за короткий проміжок часу нараховує понад 20 робіт. Марина говорить, що не буде зупинятися, буде працювати над помилками та рухатися далі.

Читайте також: Бачить красу там, де її можуть не помічати інші: десятикласниця з Губина займається фотографією.

«Зі мною Бог, зі мною моя сім’я та мої друзі», – говорить Марина.

Також ви можете прочитати про Марину тут: Захоплення, від якого всміхається душа: юна Марина Харчун з Цевелич пише ікони.

Читайте також: Зубильненська майстриня створює дивовижні квіти.




















 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024