У Локачах утричі збільшили плату за оренду землі сільгоспвиробникам

22 Квітня 2021, 12:19
1606

Депутати Локачинської селищної ради підтримали рішення збільшити орендну плату сільгоспвиробникам.

Про це йшлося під час четвертої сесії Локачинської селищної ради, яка відбулася 20 та 21 квітня, йдеться на сторінці органу місцевого самоврядування у фейсбуці.

Відповідно до порядку денного? за два пленарних засідання розглянуто більше ніж 490 питань. Під час сесії розглянули звіти головних лікарів Центру первинної медико-санітарної допомоги та Локачинської лікарні, затвердили ряд важливих програм – програму соціального захисту населення, захисту прав дітей, підтримки трудового архіву.

Прийняли низку рішень щодо оренди комунального майна, зокрема затвердили типовий договір оренди комунального майна, доповнили переліки комунального майна, продовжили терміни договорів оренди та визначили об’єкти, які будуть передані в оренду в майбутньому. Також під час сесії в комунальну власність громади прийняли Трудовий архів, що дасть змогу жителям громади користуватись його послугами.

Задоволено більше чотирьохсот земельних питань громадян, які отримають змогу узаконити користування своїми земельними ділянками та збільшить податкові надходження до селищного бюджету.

Під час сесії внесено зміни до договорів оренди земельних ділянок, що перебувають у користуванні сільгоспвиробників, зокрема збільшили орендну плату з 3% від нормативно-грошової оцінки до 10-12%, що збільшить надходження до бюджету громади від оренди цих земельних ділянок в чотири рази.

З метою збільшення надходжень до селищного бюджету та покращення інвестиційної привабливості громади прийняли рішення про затвердження переліку земельних ділянок, право оренди яких буде виставлено на земельні торги, в результаті чого вартість оренди буде встановлена на рівні максимальної пропозиції.

Депутатським корпусом прийняті важливі рішення про надання дозволів на розробку проектів землеустрою для жителів громади-учасників АТО/ООС, що дасть змогу забезпечити наших воїнів земельними ділянками для ведення особистого селянського господарства.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024