Травневі вихідні: скільки днів відпочиватимуть українці

30 Квітня 2021, 15:00
776

У третій місяць весни завдяки державним святам в Україні буде два тривалі вікенди.

Травень завжди багатий на святкові дати, які дарують українцям додаткові дні для відпочинку. Цьогоріч третій місяць весни не стане винятком. Понад те, ще один вихідний буде завдяки пізньому Великодню, – пише УНІАН.

Уже перші дні третього місяця весни будуть в Україні святковими.

Так, 1 травня відзначається День праці. Згідно з рішенням Кабінету міністрів України, цей день є офіційним вихідним. Оскільки це свято у 2021 році припадає на суботу, вихідний переноситься на найближчий робочий день, тобто на понеділок. Отже, 3 травня – вихідний.

У другий день місяця, 2 травня, православні християни святкуватимуть Великдень. Відповідно до рішення уряду, це свято є офіційним вихідним. Світле Христове Воскресіння відзначається у неділю, тому вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого. Тобто цього року додатковим вихідним буде ще й 4 травня.

Таким чином, на початку місяця українці матимуть декілька днів поспіль для відпочинку – з 1 по 4 травня включно.

За кілька днів, а саме – в неділю, 9 травня, традиційно відзначатиметься День Перемоги. Оскільки свято збігається з вихідним днем, то наступний день після нього стане неробочим. Відповідно, 10 травня українці також відпочиватимуть. Завдяки цій святковій даті українці отримають три дні поспіль вихідних – з 8 по 10 травня.

Загалом у завершальний місяць весни 2021 року в Україні буде 18 робочих днів та 13 вихідних.


 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром