Українців попередили про чергове підвищення тарифів: що і коли може подорожчати

29 Квітня 2021, 09:02
438

Згідно з прогнозом Національного банку України влітку 2021 року вартість природного газу буде у два рази вище, ніж в аналогічний період минулого року.

Про це йдеться в Інфляційному звіті НБУ за квітень 2021 року, – пише УНІАН.

«Очікується, що влітку вартість природного газу більш ніж удвічі перевищить цінові мінімуми тогорічного літа. Тому внесок газу сформує більше третини річної адміністративної інфляції в II кварталі», - очікують в НБУ.

Водночас у Нацбанку вважають, що до кінця року ціни на газ встановляться на рівні показників аналогічного періоду минулого року. Очікується, що це відбудеться завдяки поступовому зниженню ціни газу на європейських газових хабах протягом року і посиленню конкуренції на внутрішньому ринку.

Також в НБУ очікують підвищення тарифів на опалення і гарячу воду у 2021 році.

«Тарифи на опалення та гаряче водопостачання будуть підвищуватися, оскільки вони не коригувалися у 2020 році, попри подорожчання газу і зростання витрат на оплату праці», — йдеться в прогнозі.

Подорожчання тарифів у Нацбанку пояснюють зростанням заробітних плат у сфері ЖКГ (внаслідок підвищення мінімальної зарплати), а також інших виробничих витрат.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024